INL i DNL z oscyloskopu ADC i Digital

Q

QT_GIRL

Guest
Hi guys, moje pytanie jest, że jak INL i DNL ADC odgrywa żadnej roli w oscyloskop i jaka jest maksymalna DNL i INL pozwoliły na ADC. Szukałem na specyfikacje z Agilent DSO80000B zakres, ale nie znaleźliśmy żadnych Sika. Celem tego pytania jest w mojej pracy, gdzie jestem projektowania 10GS / s ADC dla cyfrowych aplikacji oscyloskopu i nie mogłem znaleźć żadnej literatury na ten temat. Czy ktoś wie ?:?:: cry:

Rozumiem, że DNL musi być mniejsza niż ± 0.25LSB tak, że oscyloskop może rozwiązać N bitów, które chcesz. INL określa dokładność pożądanego oscyloskopu.

dzięki za odpowiedź. co jeśli dokładność nie # 1 priorytetem. Jestem dążenie do najwyższej Zakres prędkości. ale nie jestem pewien, co określa dopuszczalny zakres dla INL i DNL. jeśli masz jakiekolwiek odniesienia, to i naprawdę docenić.

Właśnie sprawdzanie niektórych oscyloskop cyfrowy z tektronics. Mają parametry rozdzielczości pionowej i pionowej dokładności. DNL i INL wpływ tych parametrów. Będziesz miał spec rozdzielczości. Można kierować ± 0,25 LSB dla DNL. Jeśli nie ma rozdzielczość także specyfikacji, to przynajmniej uczynić go monotoniczna. DNL> -1 LSB. Nie cel nic INL teraz. Śmiało i spełniać swoje specyfikacji prędkości.

hi lavitaebelle, czy wiesz jaki jest związek między INL / DNL i rozdzielczość?

DNL i INL są nieliniowości i mają wpływ na rozdzielczość, jak każdy inny nieliniowości nie. Są jak hałas (choć deterministyczny) i są niepotrzebne a tym samym zmniejszenie efektywnej rozdzielczości. Aby DNL mieć minimalny wpływ, powinny być ukierunkowane na ± 0.25LSB. Jeśli DNL jest 1 LSB, to rozdzielczość zostaje zmniejszona o 1 bit.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back