Informatyki maniakiem poszukują pomocy EE frajerów ... przenośnej baterii z falownika?

K

kutch

Guest
Hej chłopaki. Zasadniczo muszę małych przenośnych baterii (~ rozmiar kostki Rubika) z falownika z nim związane, więc można włączyć małym silnikiem elektrycznym początku ... wszystko w jednym urządzeniu / obudowy. Szczegóły: Z czytania zrobiłem, wydaje się, że przetwornica jest potrzebne do zamiany prądu stałego z akumulatora do zasilania dla wtyczki dołączone do elektrycznym rozrusznikiem. Nie chcę baterii / inwertera do ciągłego zasilania maszynę ... tylko go uruchomić. Z powiedział, że urządzenie będzie prawdopodobnie musiał przejść do zapobiegania pobór energii, a bateria ma być akumulator. Pytania: 1. Jest mała bateria tej wielkości w stanie uruchomić maszynę wiele razy, zanim ładowania? Nie wiem, ile wzmacniaczy jest potrzebne do rozpoczęcia małego silnika ~ 1-10HP (kosiarkę, etc). 2. Jak drogie jest do budowy falownika na ten cel? Wierzę, że jest to związane ile watów może to wyjście, ale potem znowu, jestem pewien, ile potrzebuję, aby zacząć maszyny. 3. Czy to coś możliwe mogę lub powinienem po prostu zaoszczędzić czas i umowy na pracę? Dzięki za każdym kierunku. Jesteście na innym poziomie, z hobby: shock:

Nie musisz falownika robić to, co proponuję. Wystarczy użyć silnika prądu stałego rozrusznika ze starej kosiarki do trawy. Czy mała bateria podać kilka zaczyna? Powiedziałbym, że jednym z nowoczesnych akumulatorów (np. litowo-polimerowe, powiedzieć jak 3S i 4S) może to zrobić, ale czy może ona zależeć będzie od znajomości wielu zmiennych nie podałeś. Nawet niewielka baterii kwasowo-ołowiowych mogą działać. Możesz także za pomocą rozrusznika jak generator, gdy silnik jest uruchomiony, aby naładować akumulator. Myślę, że największym wyzwaniem będzie mechanicznych podłączania rozrusznika z silnika. Jakie są twoje plany na to? John

Nie musisz falownika robić to, co proponuję. Wystarczy użyć silnika prądu stałego rozrusznika ze starej kosiarki do trawy. Czy mała bateria podać kilka zaczyna? Powiedziałbym, że jednym z nowoczesnych akumulatorów (np. litowo-polimerowe, powiedzieć jak 3S i 4S) może to zrobić, ale czy może ona zależeć będzie od znajomości wielu zmiennych nie podałeś. Nawet niewielka baterii kwasowo-ołowiowych mogą działać. Możesz także za pomocą rozrusznika jak generator, gdy silnik jest uruchomiony, aby naładować akumulator. Myślę, że największym wyzwaniem będzie mechanicznych podłączania rozrusznika z silnika. Jakie są twoje plany na to? John
DC rozrusznik może być użyty do uruchomienia silnika, który już posiada elektryczny zestaw początku, że ma moc przewód zasilający AC? Szukałem dołączyć moje "urządzenie" do małego urządzenia, które potrzebuje podłączyć przedłużacz do niego a następnie naciśnij przycisk Start na urządzeniu, aby ją dalej. Zasadniczo, chcę wymienić przewód zasilający podłączyć z gniazda z akumulatorem. Małych maszyn już standard 3 płaszczyznach wtyczki na nich. Nie szukam, aby utworzyć nowy rozrusznik do silnika ... tylko co zasilania wykorzystuje, aby rozpocząć.

Przykro mi, ale źle oryginalny post. Czy szukałeś handlowych, falownik tanie, jak na Freight Harbor? Nie chciałbym sugerować próby opracowania od podstaw, chyba że chcesz po prostu doświadczenia. Jeśli szukasz pracy na baterii falowniki napięcia, czego potrzebujesz, otrzymasz wiele hitów. Czy chcesz zachować możliwość korzystania z obu głównych i baterii? Brzmi to jak to zrobić, ale jeśli nie, będę nadal szukać rozrusznik 12V, który będzie pasował. John

Wygląda na to będę potrzebował około 1000 W, aby rozpocząć małego silnika. Niektóre 500W stan falowniki mogą obsługiwać szczyt 1000W ... nie wiesz, co to znaczy. Jak długo jest to, że "szczyt"? Wystarczy na początek? Czy baterie masz zasugerował (3s, 4s) jeszcze do zaakceptowania? Także myślę o co więcej niż kilka tych z produktem maksymalnie dopracowanym. Czy to coś, co muszę rozmawiać z osobą / firmą, która specjalizuje się w fabrykowania takich projektów? Jeszcze raz dziękuję ... nie dużo ruchu tutaj.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back