Informacji o wyizolowanych kierowcy thrystor i wykrywania kąta fazowego przy użyciu mikro

A

alec82

Guest
hello ktoś pracuję nad softstart obwodu za pomocą thrystor. Potrzebuję som aboat informacji izolowane kierowcy thrystor i wykrywania kąta fazowego przy użyciu mikrokontrolera ktoś może mi pomóc? z góry dzięki

Hai alec82 mam zaprojektowany profesjonalny łagodnego zacząć mikrokontroler PIC, który jest powszechnie stosowany w elektryczne wiertarki strony, Cutter oraz gdzie trzeba łagodnego rozruchu dla silnika. Na zmiany "na" jednostki, to powoli uruchamia silnik i bierze pełną prędkością w 5 sekund. Układ stosowany łącznik opto i tym samym mogą być modyfikowane, aby uruchomić silnik, poprzez zmianę triak. Ale ponieważ jest to profesjonalny projekt, nie mogę po to tutaj. W przypadku, gdy zainteresowany kupić projekt, lub nawet całe zmontowany i przetestowany PCB prosimy o maila na adres qrzdx@rediffmail.com lub PM do mnie.

Hej, mogę prosić o wzór? Po prostu chcesz wiedzieć, jakie napięcia przez zero przełącznik służy do wykrywania przejścia przez zero. Dzięki.

Użyłem tranzystora do wykrywania ZC w jednym projekcie i 2.2.m rezystor od żywych przewód do mikro w innym raczył. Możesz użyć dowolnej, ale kody są różne. Powodzenia

Hi ljiachin, można użyć transoptora bezpośrednio z głównego z rezystora i wyjście opto do mikrokontrolera do wykrywania 0xing. Innym sposobem jest podłączenie zasilania bezpośrednio do mikrokontrolera PIC z 3 do 4 Mega Ohm rezystor do rozsądku. Mikrokontroler PIC o konieczne uzgodnienia wewnątrz tak, że nie jest zniszczona, pod prąd jest nie więcej niż 20 mili Amp. Kiedyś zarówno systemu. Możesz spróbować. Dzięki.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back