Informacje dla AC serwo sterownik silnika

K

kieennx

Guest
Witam wszystkich, próbuję zaprojektować serwa kontroler sieciowy silnika, ale moje doświadczenie o tej dziedzinie jest prawie zerowa. Czy ktoś może dać mi jakieś informacje na temat: - architekturę serwomotorów (AC / DC). - Metoda do prowadzenia ich. - Specjalne μPs lub μCs, które są zazwyczaj stosowane w nich systemu. - Projekty próbki, noty aplikacyjne, przewodnik użytkownika ... Wszystkie informacje będą mile widziane. Best regards, Kieennx. [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 20 minutach: [/color] [/size] Proszę podać linki jeśli to możliwe. Dziękuję bardzo. Pozdrawiam, Kieennx.

Serwomotory AC są w maszynach AC faktem, ale wspieranie ekstremalne max. prądy, obciążenia i prędkości. Mając większe max. Obecna przyspieszenie jest wyższy (może rozpocząć i zakończyć się znacznie szybciej). Mogą mieć różne konstrukcje, takie jak bezszczotkowy maszyn, gdy zamiast Maszyny do DC, gdzie obecna jest odwracane przez brashes, możesz to zrobić poprzez zewnętrznych połączeń, co oznacza w rzeczywistości, że dostawę prądu w rzeczywistości. Niż można mieć silnikami prądu przemiennego z jednej fazy lub 3 fazy. Ja pracowałem z silników prądu stałego w tym przypadku masz 4 półokrągły chopper lub inwerterów w przypadku silników prądu przemiennego. W obu przypadkach trzeba tranzystorów IGBT, jakieś połączenie dwubiegunowej i tranzystory MOSFET (wysoka inpedance wejścia, ale wysokie bieżące przepustowość). Unforetunatly, nie mam żadnej dokumentacji pdf lub łącze. Ale spróbuj z google:. D

Hi Belsugului, Dziękujemy za przewodnika choć to podstawowy. Czy ktoś może mi pomóc bardziej szczegółowo w tym rozdziale? Pozdrawiam, Kieennx.

IR mają specjalny układ scalony zrobić serwo pracę sterowanie AC. Mają też dobrą IGBT / MOSFET sterownika oraz IGBT samemu. Spróbuj ich stronie www.irf.com Powodzenia TR2000: D

jak można sevo obracają się w 360 digree proszę mi pomóc! I nie można naprawić sprzęt sevo. każda technika programowania.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back