ina111 w PSPICE

G

gandradep

Guest
hi everybody

im trudny do wprowadzenia pewnych aktywnych sond napięcia przy ina 111 z Burr-Brown,
I już do pobrania plików
burr_brn.lib i
burr_brn.olb i zapisywać je w

C: \ Program Files \ OrCAD_Demo \ Capture \ Biblioteka \ Pspice
ale kiedy im trudny do symulacji ten błąd pojawia się

ERROR - Subcircuit INA111/BB wykorzystywane przez X_U6 jest nieokreślone

Jak mogę rozwiązać ten problem?
dzięki

[/ img]

Myślę, PSpice wymaga - oprócz lib-file - plik symboli (SLB *.), aby być w stanie wprowadzić do strony na ekranie.
Widzisz, nie wystarczy pobrać tylko opis modelu.Jednakże, ograniczeń, oczywiście, dotyczy tylko wersji testowej.
Przypuszczam, pracę z tym ograniczona wersja, prawda?

Trzeba zwrócić uwagę na modele ustawień symulacji, w pliku konfiguracyjnym karty.

kliknij na biblioteki, następnie przejdź do miejsca, gdzie burr_brn.lib jest i dodać je do projektu.

dzięki za odpowiedzi,
im pracy z PSPICE dla studentów wersja demo, możliwe jest stosowanie większej liczby bibliotek, że te, które razem z download?
Nie rozumiem zupełnie odpowiedzi max0412 można wytłumaczyć mi, bo jestem rodzaju początkujący z tym programem.
thanks again

Jak już wspomniano, potrzebne są dwa rodzaje bibliotek, które mają być włączone do programu:
1). Biblioteki *. lib model z elektrycznym opis strony
2). Biblioteki części *. SLB (przy wjeździe SCHEMATICS) lub *. OLB (przy wjeździe CAPTURE),

Obecnie nie jestem w stanie opisać całą procedurę tutaj, ponieważ nie jest to takie proste, trzeba będzie jednak sprawdzić moje pliki, jeśli znajdę odpowiednie procedury dla Ciebie.Dodano po 43 minut:
Hi, gandradep.
Oglądaj następujące informacje:Nie ma specjalnej edycji programu symulacyjnego o nazwie TINA opublikowanych firmy Texas Instruments (TI), które można ściągnąć za darmo i który zawiera między innymi części również INA 111.
Dlatego, moje zalecenia: Switch z PSpice do TINA.Powodzenia.

Ściągnąłem to dwa pliki
burr_brn.lib
burr_brn.olb

programu Tina że Pan polecić mi podobne działanie do pspice?

Ten program jest również w oparciu o jądro Spice - jak większość programów dostępnych na rynku.Jednak schemat wejścia jest inny, ale mniej lub bardziej selfexplaining.Nie jest to naprawdę trudne w obsłudze.To jest tak dobra jak każda inna Zawiera pakiet symulacji.PSpice.

gandrap
then click the "configuration files tab"
then click libraries
under category.

Po uruchomieniu nowej symulacji użyć okna symulacji's box.Go do "edytuj ustawienia symulacji",
a następnie kliknij kartę plików konfiguracyjnych ",
a następnie kliknij w kategorii bibliotek..

"Ludzie, gdzie został umieszczony burr_brn.lib zaznacz ją i" dodać do projektu ". Kliknij przycisk Zastosuj.Przepraszam, że spieszył się wczoraj rano.Możesz dostać książki "Complete PCB Design Using OrCAD Capture" i "Układ"

Układ OrCAD jest discountinied ale posiada wiele użytecznych informacji.

heres to rapidshare link.Kod:

http://rapidshare.com/files/61877766/Complete.PCB.Design.Using.OrCad.Capture.and.Layout.Apr.2007.rar

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back