Importowanie plików do CADSTAR 12,1 ekspresowe

L

lhavens

Guest
Czy mutliple pliki zostaną zaimportowane do CADSTAR 12,1 Express? Mam zarys pokładzie, i próbuję zaimportować es rebeliantów LEd plików, jak również. Chcę być częścią rady ..... Wszelkie sugestie? Jestem uderzając ściany, starałem się połączyć je w soldworks, ale nie działa dobrze z warstw. Newbie, Lee

Możesz mieć tylko 1 tablica konspektu w CADSTAR. Tak więc dopóki nie zostały przekroczone pin / part liczba CADSTAR Express można kopiuj / wklej innych projektów w jeden projekt. Proponuję powielania zarys pokładzie jako postać w pierwszej kolejności.

dobrze więc moje następne pytanie brzmi: czy warstw być importowane? zarówno na zarys pokładzie lub części składowej?

Czy mógłby Pan wyjaśnić, co się umporting na forum? Co warstw wymagasz? dodatkowe do standardowej warstwy już, a co użytkowania są one dla. Jeśli chcesz, aby imort komponenty Solidworks youd lepiej z IDF, jeśli nie chcesz utworzyć rysunek zarys zarządu i stanowiska element, zapisać jako DXF i wykorzystać to do import zarys pokładzie jako zarys pokładzie . Pozycji części będą musiały być importowane jako dane na warstwie dokumentu, a następnie używane do lokalizowania elementów, które trzeba by się ręcznie z biblioteki CADSTAR. Długo zdyszany, dlatego Smart używany interfejs IDF:).

Po prostu, nie nie można importować warstwy. Jednak, jeśli składnik zaimportowania używa warstwy nie już w projekcie a następnie pojawi się monit, aby dodać je lub wybrać istniejącą warstwę. Na przykład, możesz mieć warstwę o nazwie "top sitodruk" - jeśli import module, który używa "top jedwab" (tej samej warstwy w rzeczywistości - tak nazywane w różny sposób) można dodać go (nie jest dobrym pomysłem - jest mylące) lub wybierzesz "top sitodruk" na wszystko, co jest na "top jedwab" w importowanych komponentów.

Dobra o to następne pytanie, i wymyśliliśmy sposób, aby uprościć importowane folderu. Kolejny problem mam jest stworzenie Thermal Via, który działa z podkładką miedzi. Jakieś rady? Wiem, że trzeba dodawać warstwy, ale nie jestem pewien jak się klocki do pracy z miedzi. Uważa, że ​​jest to błąd konstrukcji. dziękuję, Lee

Lee, są tylko za pomocą wyraźnych lub używasz lite? Co dokładnie masz zamiar korzystać z termicznego przez do? Spróbuj tego blogu. [Url = http://cadstar.blogspot.com/2010/11/having-trouble-with-components-with.html] Biorąc pod uwagę CADSTAR:.? Masz problem z komponentami z termicznym przelotek w klocki radiatora [/url] W rzeczywistości przeczytaj cały blog i się do niej zapisać - może zachęcić do napisali lol

To było niezwykle pomocne. Dziękuję. Jak na ironię, że mój szef powiedzieć i trzeba się nauczyć OrCAD teraz, On myśli, że będziemy używać tego. Jak to mówią: "Powrót do deski kreślarskiej". Dziękuję bardzo za pomoc. Jestem pewien, że wszystko, co będzie pomagał mi tylko zrobić przełącznik trochę mniej bolesne.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back