importowania danych kadencji w MATLAB-ie

A

amic

Guest
Witam. Staram się uratować przemijające danych z symulacji z ADE tak, że można go używać do przetwarzania Matlab DAC INL / DNL. Ale zauważyłem danych zapisanych przechwytuje źle punktów. Jeden punkt Zauważyłem perfekcyjnie właściwości danych (zaokrąglenia po przecinku) jest problem. Naprawiłem to, ale na wykresie krzywej matlab stali wygląda źle! Ktoś ma jeszcze żadnych takich experiances?

Używam WaveScan wyeksportować dane z tabeli przebiegu. i przetwarzania danych przez MATLAB-a. Nie dowiedziałem się niczego złego. może zaokrąglić błąd nie jest ważne w moim przypadku.

W tytule powiedział pan, Matlab, ale potem mówi, Excel, który z nich korzysta? I zwykle powoływać skrypt ocean zbierać i zapisywać dane dla mnie, można kontrolować dokładność od oceanu (chociaż problem wydaje pochodzących z programu Excel).

Łatwy i wydajny sposób to zrobić, to napisać skrypt, który symuluje OCEAN ur obwodu lub cokolwiek i zapisać wyniki symulacji do pliku tekstowego, a następnie wyodrębnić te wyniki z matlab łatwo za pomocą textread

[Quote = renwl] Używam WaveScan wyeksportować dane z tabeli przebiegu. i przetwarzania danych przez MATLAB-a. Nie dowiedziałem się niczego złego. może zaokrąglić błąd nie jest ważne w moim przypadku. [/quote] Hej Próbowałem tego, ale zapisuje dane z WaveScan u dla mikro i nano n, które nie są następnie uznane przez matlab! Jak radzić sobie z tym u?

Mam duży skrypt do pętli przez kilka zmiennych projektu, a następnie uruchamia symulację, części, które mogą Cię zainteresować to:,, Grab wyniki selectResult ("dc) outF = plik (OutputfileName" a ") fprintf (outF" % n% n% n% n% n \\ t% 1.5f \\ t% 1.5f \\ t% 1.5f \\ n ", b4 b3 b2 b1 b0 VDC (" / refHigh ") VDC (" / ref ") VDC ( "/ reflow")) close (outF) Myślę, że kod powinien być oczywista. Daj mi znać, czy to pomaga ...

[Quote = MSSN] łatwy i efektywny sposób to zrobić, to napisać skrypt, który symuluje OCEAN obwód ur czy cokolwiek innego i zapisać wyniki symulacji do pliku tekstowego, a następnie wyodrębnić te wyniki z matlab łatwo za pomocą textread [/quote] dobrze , zajęło mi 3 dni do symulacji, a ja już przędzenia, które staram się używać do generowania danych. Nie chcę, aby resimulate pomocą skryptu ocean.

Tak naprawdę nie trzeba ponownie symulację, wciąż jest oświadczenie ocean do zgrywania danych wyjściowych. ocnPrint (? wyjścia ". / myOutputFile" v ("net1")? od 0? do 0,5 N? 0,1 N krok? numberNotation "techniki? dokładnością do 10), które będą drukować napięcie na" net1 "do". / myOutputFile ", począwszy od od 0 do 0.5ns z krokiem 0,1 N z 10 punktów po przecinku i inżynierskiej. Możesz skopiować i wkleić to polecenie w oknie kreatora, może to potrwać jakiś czas, aby wygenerować wszystkie punkty dla ciebie, więc bądź cierpliwy.

WaveScan zapisywać dane w e-6, czy to u. nie, przy użyciu funkcji eksportu danych tabeli? , a dane mogą być zapisane jako plik csv. może być odczytany przez excel directly.and matlab może przyjąć też.

[Quote jonashat =] Tak naprawdę nie trzeba ponownie symulację, wciąż jest oświadczenie ocean do zgrywania danych wyjściowych. ocnPrint (? wyjścia ". / myOutputFile" v ("net1")? od 0? do 0,5 N? 0,1 N krok? numberNotation "techniki? dokładnością do 10), które będą drukować napięcie na" net1 "do". / myOutputFile ", począwszy od od 0 do 0.5ns z krokiem 0,1 N z 10 punktów po przecinku i inżynierskiej. Możesz skopiować i wkleić to polecenie w oknie kreatora, może to potrwać jakiś czas, aby wygenerować wszystkie punkty dla ciebie, więc bądź cierpliwy. [/quote] hej cool ... dzięki. będzie spróbować. [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 36 minutach: [/color] [/size] [quote = renwl] WaveScan zapisywać dane w e-6, czy to u. nie, przy użyciu funkcji eksportu danych tabeli? , a dane mogą być zapisane jako plik csv. może być odczytany przez excel directly.and matlab może przyjąć też. [/quote] oh ya ... i był w stanie wygenerować tabelę teraz. dzięki

Chcę zrobić coś takiego, ale dla dc analiza cyklu, ale nie wydaje się dla mnie, I został dołączony kod Używam proszę może zajrzeć i zobaczyć, co może być źle. resultOut = plik (". / output.csv" "a") selectResult ("dc) save (" v "/ Out" "/ outb") fprintf (resultOut "% e \\ t"% e \\ t ", v ( "/ Out") v ("/ outb")) close (resultOut)
Mam duży skrypt do pętli przez kilka zmiennych projektu, a następnie uruchamia symulację, część, która może być zainteresowana jest tak:;; Grab selectResult wyników ("dc) outF = plik (OutputfileName" a ") fprintf (outF"% n% n% n% n% n \\ t% 1.5f \\ t% 1.5f \\ t% 1.5f \\ n ", b4 b3 b2 b1 b0 VDC (" / refHigh ") VDC (" / ref ") VDC (" / reflow ")) close (outF) Myślę, że kod powinien być oczywista. Daj mi znać, czy to pomogło. ..

fprintf (resultOut "% e \\ t"% e \\ t ", v (" / OUT ") v (" / outb "))
Wydaje się, że jeden cudzysłów (" przed 2-ga% e) staną się zbędne?

Tak, złapałem, że po tym, jak pisał pytanie. to co mam teraz, ale nadal nie mogę uzyskać wyniki do druku. Mam tylko pusty plik csv. fprintf (results_out "% e \\ t% e \\ n" v ("/ q") v ("/ qb"))

Naprawiłem to, ale mam to na wyniki, a nie wartości danych. srrWave: 0x15c8c0b8 srrWave: 0x15c8c0c0

Nie wiem, ale można spróbować getData budowy: fprintf (results_out "% e \\ t% e \\ n", getData ("/ Q") getData ("/ qb"))

Tak, początkowo próbował tego, ale wciąż daje mi ten sam wynik co to srrWave: 0x15c8c0d8 srrWave: 0x15c8c0e0

[URL = "http://www.cadence.com/community/forums/T/13410.aspx"] Tutaj [/URL] można znaleźć pomoc na temat skryptów ocean.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back