Impedancja Rozwiązanie oscyloskopu

C

calculus_cuthbert

Guest
Witam, mam pytanie o impedancji zakończenia oscyloskopu. Jeśli impedancja zakończenia oscyloskopu jest podawany jako 50 omów, to jest równoważne z umieszczeniem opór bocznika z 50 omów do masy na wyjściu. Czy to prawda? Dziękuję.

Oznacza to, że impedancja patrząc w złącze koncentryczne na panelu przednim wynosi 50 omów. To nie jest impedancja na końcu sondy, chyba że masz sondy 1:1. To 50 omów będzie odciążyć układ próbujesz środka.

tak jak można naśladować tego impedancji zakończenia oscyloskopu w symulacji obwodu? Co próbowałem było zakończyć wyjście mojego obwodu impedancji 50Ohm do ziemi, ale wierzę, że nie jest to co powinno być zrobione. czy jest jakiś sposób mogę się efekt tej 50Ohm zakańczanie połączeń w celu uwzględnienia w mojej symulacji lub nie ma to większego znaczenia. dzięki i oczekuje na początku odpowiedź dzięki-dk

[Quote = wzdęty] ... To nie jest impedancja sondy, chyba że masz 01:01 sondy ...[/quote] Niestety, wejścia 50 Ohm nie może ubiegać się o zwykłej sondy, a następnie ich potrzeby wprowadzania 1MOhm! Twoje 50 Ohm sprawia, że praktycznie krótkim fort wydruków sondy, exatly nie (niepotrzebne) Tłumienie 1millon (Ohm) do 50 Ohm = 20 `000, co nie potrzebujesz lub chcesz :-(... K. [size = 2] [color = # 999999] Dodano po 3 minutach: [/color] [/size] W symulacji, jeśli masz DC sprzęgła, jest to odpowiednik "normalnego" 50 Ohm rezystor Quetion jest:. musisz mieć 50 Ohm System Czy to szybki obieg Jeśli więc -? oczywiście musisz mieć wypowiedzenia (należy znać / zdecydować) co to jest (zakończenie AC lub DC) i tak zasymulować ... K.

Rozumiem, że chcesz symulować efekt connceting wejścia 50 Ohm oscyloskop do obwodu, np. do wyjścia wzmacniacza. Podstawowym założeniem jest to, że właśnie zachowują się jak podłączyć 50 rezystor bezpośrednio do wyjścia. W RF lub szybkiego dziedzinie instrumentacji, wynik byłby 50 ohm impedancji wewnętrznej, także. Więc podłączenie oscyloskopu tworzy doskonałe dopasowanie i zmniejsza napięcie wyjściowe o 50%. Jeżeli wzmacniacz wyjściowy nie mogą poruszać się 50 i 100 ohm (czyli np. 200 i 100 mA przy 10 V), niezrównany rezystora zakończenia serii jest często rozwiązaniem. Z 450 rezystor, masz np. 10:01 tłumienie sygnału i głównie do przyjęcia obciążenia.

[Quote = dkumar], co starałem się do rozwiązania wyjścia z mojego obwodu impedancji 50Ohm do ziemi, ale wierzę, że nie jest to co powinno być zrobione. czy jest jakiś sposób mogę się efekt tej 50Ohm zakańczanie połączeń w celu uwzględnienia w mojej symulacji lub nie ma to większego znaczenia. [/quote] O, to ma znaczenie! Co nie jest poprawna. Oczywiście, Twój sterownik musi być w stanie prowadzić 50Ω obciążenia.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back