Impedancja przy wyższej częstotliwości

S

shshprsd

Guest
Jestem projektowania 2 GSP obecnej DAC kierowniczego w technologii 130 nm zgodnie ze specyfikacją Chcę 50 dB sfdr upto 666MHz (33% częstotliwości próbkowania). Na podstawie obowiązku sfdr wymagamy 1,6 Ω M impedancja wyjściowa do źródła prądu (50 dB sfdr). Używam NMOS źródło prądu + kaskody tranzystor + tranzystor przełącznik + kaskody przełącznika. Impedancja wyjściowa dla poprawy obecnego źródeł. tej konfiguracji wzrosła o niskiej częstotliwości impedancji w wysokiej impedancji, ale częstotliwość jest nadal niski. Kiedyś szeroko swing kaskody obecnego lustra poprawy impedancji, ale tych wszystkich technik daje dobre impedancję przy niskich częstotliwościach. nie mogę w jakiś sposób dostać 1,6 666MHz M Ω impedancja wyjściowa do połowy?

nie jest jasne, w jaki wymogi 50dB czynienia sfdr o impedancji 1.6MOhm obecnie. Przeciętny pobór prądu o dużej prędkości DAC - 50Ohm rezystory. Sfdr można zmniejszyć przez zmianę (wyjście | | obciążenia) impedancji w zależności od amplitudy / code. Myślę, że konieczne jest przeliczenie się spec wymagania w tym zakresie.

nasze obciążenie jest różnica 50 resister Ohm do obliczania aktualnych wymogów impedancji źródła używamy matlab model, biorąc pod rozważają niedopasowania źródła prądu umieszczony wspólnego ciężkości. ale dla zrozumienia mamy odniesienie do referatu "sfdr PASMO przedawnienia HIGH SPEED WYSOKA ROZDZIELCZOŚĆ BIEŻĄCE KIEROWNICY CMOS D / konwertery C". Nie mówi o wyjście sygnału zależnego nieliniowość wprowadzone w impedancja wyjściowa, ograniczenie pasma sygnału wyjściowego. w zależności od źródła prądu nie i wymagania sfdr sugeruje impedancji konieczna, gdyż Rimp = N * Rl (1 +2 Q) / (4 * Q), więc nasza jest podzielony architektura (4 +6), więc nie ma aktualnych źródeł N = 15 +255 = 270; Rl jest rezystor obciążenia 50 omów. Q stosunek amplitudy harmonicznych z dnia 2 podstawowych części. więc jeśli sfdr wymagane jest 50 dB, Q zaczyna być 10 ^ -2,5 wprowadzania tych wartości w wyżej eq = 1,060518 daje Rimp M Ohm. ale wartość ta też nie jestem coraz upto 666 Mhz, uzyskanie tylko 7,5 * 10 ^ 5 omów.

Równanie Rimp określić impedancję jednego źródła prądu. Całkowita moc wyjściowa impedancja DAC jest zatem Rimp / N = = 3,9 kOhm 1.06MOhm/270. Czy zgadzasz się?

Nawet nie osiągnięcia wielkości 3k impedancja wyjściowa 600 MHz biorąc pod uwagę zwykły drenaż węzeł + pin pojemności.

tak zgadzam się, gdy wszystkie źródła są na prąd niż impedancja może wynosić do 3 K., ale wszystkie źródła nie są na cały czas, że zależy od kodu. W niektórych dokumentach omawiany jest tak że jak nie idzie na źródła wzrostu. prądu z jednego źródła prądu podzieli między rezystora i równoleżnikiem kombinacją innych podłączonych źródeł prądu. Jest to przyczyną zmniejszenia sfdr. Tak, aby osiągnąć wysoki równolegle impedancję źródeł prądu compaired do źródła prądu. więc wymagane jest posiadanie wysokiej impedancji wyjściowej jedno źródło prądu.

... Używam NMOS źródło prądu + kaskody tranzystor + tranzystor przełącznik + kaskody przełącznika. Impedancja wyjściowa dla poprawy obecnego źródeł. tej konfiguracji wzrosła o niskiej częstotliwości impedancji w wysokiej impedancji, ale częstotliwość jest nadal niski. Kiedyś szeroko swing kaskody obecnego lustra poprawy impedancji, ale tych wszystkich technik daje dobre impedancję przy niskich częstotliwościach. nie mogę w jakiś sposób dostać 1,6 666MHz M Ω impedancja wyjściowa upto
Jak ktoś zauważył powinieneś zminimalizować wkład czapki MOSFET, aby zobaczyć co jest w największym stopniu projekt oddział wyjście byłoby pomocne.

56_1300082809.jpg

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back