S
Spinoza
Guest
Staram do obliczenia impedancji antena dipolowa biegun, że jest podekscytowany źródła napięcia w hfss v9.2.1. Mogę korzystać z kalkulatora do obliczania pola bieżącego w centrum napięcia źródła. Powinienem być w stanie uzyskać impedancji przez podzielenie napięcia przez prąd. Mam zaprojektowane dipol na 130MHz i sprawił, że wymiary dipola do meczu. Powinienem dostać około 75 omów przy 0 stopni fazie, ale zamiast im poruszanie się po 40 omów przy około 30 stopni. I zostały z wykorzystaniem kalkulatora pola książka kucharska, że Ansoft zwolniony. Nie jestem pewien, czy moje nieczynnej linii do obliczenia prądu jest zbyt duże lub zbyt małe, a jeśli mam go prawidłowo umieszczone. Zrobiłem wszelkiego rodzaju wariacji na temat rozmiaru i pozycji zamkniętej linii, ale bez sukcesu. Zauważyłem, że jest to również wspólny problem dla wielu ludzi, którzy chcą wzbudzić ich struktury do źródła napięcia i znaleźć impedancji. I został dołączony program, który jestem aktualnie pracuje. Naprawdę uprzejmie jakiejkolwiek pomocy z tym. Pomysły i odpowiedzi są mile widziane. I myślę, że byłoby to bardzo przydatna technika dla wielu ludzi, którzy chcą wykorzystać źródła napięcia.