IEEE754 pojedynczych konwersji precyzji .....

W

watabe112

Guest
Witam wszystkich .... chcę spytać ..... Jak skonwertować 4-bitowy binarny do pojedynczej precyzji IEEE 754 ....... proszę ... może ktoś mi pomoże .... to pilne mój ostatni projekt lat .....: sad:

Czy naprawdę tak myślisz binarnych 4-bitowych, czyli szereg liczby 0 do 15? Myślę, że tabela jest najprostszy sposób na acieve go. Sprawdź opis i przykłady format numeru w [url = http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_754-1985] IEEE 754-1985 - Wikipedia wolna encyklopedia [/url]. Jeśli chcesz napisać algorytm konwersji, ale także prawie łatwe

tak ..... mam na myśli 4-bitowy binarny ....... co masz na myśli przy stole jest najbardziej prosty sposób ?........ możesz dać mi przykład, ponieważ .... Jestem całkiem nowy o tej rzeczy ...... jestem bardzo pomylić o tym ..... muszę napisać to w verilog ........ i trzeba konwertować 4-bitowy binarny IEEE 754 w pojedynczej precyzji liczb zmiennoprzecinkowych w systemie dziesiętnym ....... zmiennoprzecinkowych IEEE 754 jest 32-bitowy plik binarny prawo ...... tak jak muszę zrobić ..... możesz mi dać przykład. ..... i naprawdę to zrobić szybko ...... proszę mi pomóc dzięki .....

Coś w stylu:
Code:
 reg [31:0] fp; przypadku (int [03:00]) 4'b0000: fp = {,}; 4'b0001: fp = {,}; ..... . 4'b1111: fp = {,}; endcase

ja już spróbować przykład .... ale wydaje się, że jest błąd składni ....... może mi pan wyjaśnić, o przykład .... jestem nieco zdezorientowany ......

Można u mi pomóc z kodem .... może u dał mi próbkę kompletnych programów ..... ponieważ mój program nie działa ..... proszę .... dzięki

ponownie gdzie jest twój kod, który powiedział nie działa?

nie mam jeszcze programu ..... Jestem całkiem nowe ..... więc nie wiem jak go zaprogramować ..... Jestem po prostu skopiować przykład przed, w celu zbadania wyjście ...... ale ma błąd składni ... proszę mi pomóc ...... może Pan podać mi cały przykład, w jaki sposób kodowania tego programu ..... bo nie mam wystarczająco dużo czasu .... proszę mi pomóc ...... dzięki bardzo .....

może ktoś proszę mi pomóc ......[ COLOR = "Silver"] [size = 1 ]---------- Post added at 08:48 ---------- Poprzedni post był na 08:20 ----------[/SIZE] [/color] Można u mi wyjaśnić, o fp = {,}; część ...... jestem nieco zdezorientowany tam ....

Oblicz znak, wykładnik i frakcji dla wszystkich 16 liczb całkowitych i umieścić nieco znak fp [31], wykładnik potęgi, do fp [30:23], a część do fp [22:0] dla każdego z nich.

jak obliczyć, że .... może u dać mi przykład ... bo .... o ile wiem .... że znak jest 1 bit, wykładnik jest 8bit i 23bit frakcji ...... . Jak obliczyć, że z 4bit binarny ....... może mi wyjaśnić

Wygląda na to nie zwracają uwagi. Czy nawet przeczytać link pisał w # 2?

nie mam jeszcze programu ..... Jestem całkiem nowe ..... więc nie wiem jak go zaprogramować ..... Właśnie jestem kopię Twój przykład przed, w celu zbadania wyjście ...... ale ma błąd składni ... proszę mi pomóc ...... może Pan podać mi cały przykład, w jaki sposób kodowania tego programu .... . bo nie mam wystarczająco dużo czasu .... proszę mi pomóc ...... dzięki bardzo .....
Ah dobrze, że zawęża domeny problem. W takim przypadku znajdziesz [url = http://en.wikipedia.org/wiki/Time_management] ten link dobre podsumowanie [/url].

dzięki .. i już czytać wszystkie swoje sugestie .. ale wydaje się, że jestem wciąż niejasna, w jaki sposób przekonwertować 4-bitowy binarny standard IEEE 754 w pkt pływających .. gdzie umieścić 4bit binarny .. w wykładnik lub mantysy. . proszę może mi pomóc .. Czy Ty daj mi przykład o tym .. i doceniają, że dzięki .. dużo .. proszę

gdzie umieścić 4bit binarny .. w wykładnik lub mantysy
Oba pola muszą być wypełnione różnymi wartościami. lostinxlation już pisał szablonu, należy również Znaleziono przykład dla wartości 0 i 1 w artykule Wikipedii. Zakładając, że instruktor może poprosić Cię jak działa IEEE format, powinieneś być w stanie wyjaśnić co najmniej zasady, myślę. Rozumiejąc to, nie powinno być żadnego problemu, aby wypełnić tabelę. Jako podpowiedź, po prostu trzeba zmieniać prawo liczby całkowitej (oczekiwać zero) w polu mantysy frakcyjnej, do dnia 1 tylko najważniejsze jest po lewej stronie. Liczba zmian i odjąć go od 127 do uzyskania wykładnik. I jak feal mając psa do polowań .

dzięki .... myślę, że mam o tym pojęcia ..... podziękowania dla wszystkich .......[ COLOR = "Silver"] [size = 1 ]---------- Post dodał 03-03-11 na 00:23 ---------- Poprzedni post był 02-03-11 na 22:51 ----------[/SIZE] [/ COLOR ] Przepraszam ... może u dać mi przykład jak zmiana to ...... w IEEE 754 format o pojedynczej precyzji ...... w wykładniczy część ..... powinno być 8-bitowa liczba binarna .. .... jak zrobić z 4bit do 8bit ...... u może mi dać ... jeden przykład jak wypełnić tabelę wykładnika i mantysy z 4-bitowe liczby binarne ... tylko jeden przykład ... .. tak dla mnie, aby dowiedzieć się więcej o tym .... proszę mi pomóc dzięki ..... ...

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Post dodana post 00:26 ---------- Poprzedni był 00:23 ----------</span></span>
, na przykład .... jeśli mam 1011 wejście .... jak obliczyć wykładnik i mantysa ....... do reprezentowania w IEEE 754 format o pojedynczej precyzji ...... proszę

Czy możesz pokazać nam kod, który do tej pory, i wyjaśnienia, gdzie utkniesz? To niewątpliwie pomóc. :)

Powołując się na przykłady powiedział dla przypomnienia:
29_1299094983.gif
Teraz masz 1011. To musi być przesunięty 3 razy, "do 1 tylko najważniejsze jest lewo". Daje wykładnikiem 124 (0111 1100) i mantysa z 011 0000 0000 0000 0000 0000.

dzięki ...... to pomoże mi ..... dzięki bardzo ......

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back