W
watabe112
Guest
Witam wszystkich .... chcę spytać ..... Jak skonwertować 4-bitowy binarny do pojedynczej precyzji IEEE 754 ....... proszę ... może ktoś mi pomoże .... to pilne mój ostatni projekt lat .....: sad:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
reg [31:0] fp; przypadku (int [03:00]) 4'b0000: fp = {,}; 4'b0001: fp = {,}; ..... . 4'b1111: fp = {,}; endcase
Ah dobrze, że zawęża domeny problem. W takim przypadku znajdziesz [url = http://en.wikipedia.org/wiki/Time_management] ten link dobre podsumowanie [/url].nie mam jeszcze programu ..... Jestem całkiem nowe ..... więc nie wiem jak go zaprogramować ..... Właśnie jestem kopię Twój przykład przed, w celu zbadania wyjście ...... ale ma błąd składni ... proszę mi pomóc ...... może Pan podać mi cały przykład, w jaki sposób kodowania tego programu .... . bo nie mam wystarczająco dużo czasu .... proszę mi pomóc ...... dzięki bardzo .....
Oba pola muszą być wypełnione różnymi wartościami. lostinxlation już pisał szablonu, należy również Znaleziono przykład dla wartości 0 i 1 w artykule Wikipedii. Zakładając, że instruktor może poprosić Cię jak działa IEEE format, powinieneś być w stanie wyjaśnić co najmniej zasady, myślę. Rozumiejąc to, nie powinno być żadnego problemu, aby wypełnić tabelę. Jako podpowiedź, po prostu trzeba zmieniać prawo liczby całkowitej (oczekiwać zero) w polu mantysy frakcyjnej, do dnia 1 tylko najważniejsze jest po lewej stronie. Liczba zmian i odjąć go od 127 do uzyskania wykładnik. I jak feal mając psa do polowań .gdzie umieścić 4bit binarny .. w wykładnik lub mantysy