ICD2 Clone z pic24.

T

ThePinkPanther

Guest
Witaj.Mam kupił niedawno jeden klon ICD2 z pewno elektroniki i udało się program pic18 ale pic24 trzyma dostawanie mi ICDWarn0020.
I know what
you're myślenia: 5 V kłopoty, ale nie ...
I've podłączony własne 3.3V dostaw do chipa, połączone disvreg na ziemię, i zmierzył napięcia na MCLR, PGD i PGC szpilki użyciu zakres i znaleźć to nie więcej niż 3,3.
Ja wybrałem prawidłowe urządzenie w MPLAB (pic24fj16ga002) i zweryfikowała je przenika wszystkie ustawienia menu testów.
Docelowe VDD jest 3,28, jest 3,20 Vpp cel i MPLAB icd2 Vpp się na 12.70, ale jeszcze raz, nigdy nie widział tak coś na temat zakresu.

Rzecz znalazłem się dziwne było PGC i PGD danych, które należy załączyć zdjęcia do tego wątku.

(kanał 1 PGD, 2 - PDC)
Przekazywanie to wydaje się nie tak jak bym się spodziewał 4D434851h zobaczyć tutaj zgodnie z PIC24FJxxxGA0xx Flash Programowanie Specyfikacja.
Aktywny wysokiej razy widać na PGD 1.7us są długie, i pgc jest okres około 1.3us, z około 30% wysokie cła cyklu.
Mam wypróbowany kilka wersji MPLAB.
Czy masz jakiś pomysł jak mi pomóc?Dziękuję bardzo.
Przepraszamy, ale musisz logowania w celu wyświetlenia tego zajęcia

Microchip ICD2 doskonale współpracuje z urządzeniami PIC24F.Jest to wyraźnie przy użyciu 3.3V niskiego napięcia ICSP.Nie wiem, co te ICD2 klonów pracy itp., ale należy oczekiwać, aby załadować Microchip PIC24 oprogramowaniem, które mają być wspierane przez MPLAB.Jeśli tak, to problem może być spowodowany przez ICD2 (lub cel pokładzie!) Sprzęt incompatibilty tylko.Trzeba porównać ICSP interfejsu szczegóły oryginalnych klon ICD2 i urządzenia do identyfikacji ewentualnych problemów.

Nie powiem, które szczegółowo programowania specyfikacja jest łamane na swoją opinię.Ogólnie rzecz biorąc, te specyfikacji nie rozwiązuje wiele, to głównie składa się z minimum czas, myślę.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back