iC5: Umiejętności i dziedziczone Połączenie

H

hqqh

Guest
Cześć,
Mam hierarchicznej schematyczność w ic5033 i próby uzyskania połączenia (z wykorzystaniem umiejętności) sieci, które połączone są dziedziczone połączeń.
jest to możliwe, aby wszystkie terminale wystąpień w głębszych hierarchii, które są podłączone do sieci na najwyższym poziomie?
thanks in advance,
hqqh

is the dbId of the instance, then

Załóżmy inst
jest dbId na przykład,
a następnie
inst ~> instTerms
jest lista instancji terminali.
Korzystanie
inst ~> ~ instTerms> netto ~> name
można uzyskać netname listę podłączony do instancji.

Hi Hughes,

dzięki za odpowiedź.ale mam problem, że chcę wiedzieć wszystkich terminali, które są podłączone do sieci.Wiem, że mogę uzyskać te informacje przez komendę:
netid ~> netto ~> instTerms ~> inst ~> nazwa, gdzie jest baza netid id netto.ale jest wielki problem, jeśli masz Dziedziczone połączeń w "~>" operator nie działa.
so
I'm looking for a umiejętności funkcję, mówi mi, że jeśli sieć ma takie dziedziczone połączeń, do których netto lub terminalu netto jest podłączony.

pozdrowienia,
hqqh

Hi hqqh,

Mam nadzieję, że tym razem nie
jestem niezrozumienie Ciebie.

Biorąc pod uwagę netto nazwą "netName" w cellview cv (dbId) następujące umiejętności program wydrukuje wszystkie połączenia przez instancje "netSet nieruchomości.
Kod:(Foreach inst cv ~> instancje

(Chyba że inst ~> nlAction & & install ~> inst ~> nlAction == "ignore"

(Foreach wniosku inst ~> wniosku

(Kiedy wniosku ~> TypWartości == "netSet" & & wniosku ~> value == netName

(Printf "% s jest podłączony do% s /% s \ n" netName inst ~> nazwa wniosku ~> name)

), Na koniec, kiedy

); Koniec foreach

); Końca chyba

); Koniec foreach

hi Hughes,

you are a genius!To jest dokładnie to, co chcę.
ale domyślnie dziedziczone wymienionych połączeń, które nie będą drukowane przez ten skrypt.Myślałem, że wszystkie połączenia są dziedziczone z definicją netto wyrażenia?
Sądzę, że trzeba przeczytać "Dziedziczone połączenie przepływu przewodnik" z kadencji dokumentację, aby zrozumieć therory za tego rodzaju połączeń.
thanks again.

greetings, hqqh

Hi hqqh,

Ty mnie spłaszczony.Jestem bardzo zadowolony, aby omówić umiejętności programowania z tobą.

Pozwól mi wytłumaczyć o co mi chodzi domyślnie dziedziczone połączeń.
Załóżmy Mam skonstruował INV komórki.W schemacie widzenia źródła PMO jest podłączony do sieci z siecią wyrażenia - w "Nieruchomość Nazwa" jest "VDD" oraz "Domyślny netto 'jest' VDD!".W górę cellview, INV niektórych przypadkach nie mają netSet własności nazwie VDD.Następnie pmosfet źródeł INV w tych przypadkach powinien być podłączony do "VDD!"domyślnie.Jednakże program wysłana powyżej nie znajdziesz tych połączeń.Na szczęście, domyślną wartość netto wypowiedzi można ustawić tylko na globalnym netto nazwą.Dlatego nie ma potrzeby wyszukiwania pełny hierarchii domyślny dla każdego połączenia.Po kompletnej hierarchia jest netlisted wszystkie połączenia domyślnie utworzone.

Próbuję dokonać rzeczy jasne.Ale proszę mi wybaczyć za mój angielski biednych ...

Z pozdrowieniami,
Hughes

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back