IC Opamp projektowania

0

0705

Guest
Cześć,

Chciałbym zapytać wszystkich analogowych ASIC projektantów tutaj, jeśli mają kilka przyjemnych formularza gromadzenia i cookbooklike dokumenty sposób projektowania różnych smakach z opamps (od 2-etapie do pełnego huśtawka klasy AB wyjścia).Wiem, że książka Holberg i gregoriański - What
I'm Looking For jest bardziej kompletny zbiór formularza (na przykład również wzmacniacze klasy AB), które umożliwia prosty wzór dla niektórych parametrów ...moim głównym interesie byłoby CMOS - ale dwubiegunowy byłoby także interesujące.

nadzieję, że ktoś może mi pomóc z tym ...

dzięki!

Hej, gdzie są wszystkie analogowych ASIC-projektantów?to jest zbyt ogólne i zbyt daleko poza wzrok w jakiś sposób?

należy więc rodzaj i pozwól mi uczestniczyć swoimi doświadczeniami ...

Hi 0705,

Well, I Mcad zwykle używają do projektowania inicial opamp parametrów, jak w różnych gm.pary i kondensator odszkodowania z powodu hałasu.Również gm z ouput etapie,
ze względu na stabilność.Daje to inicial wartości obecne w każdej branży i wartości W / L.

Po tym kroku, robię Hspice dostosowania do projektowania i testowania na rogu parametrów.

Nie mam ogólny program.Dla każdego rodzaju wzmacniacz mogę używać innego mcad pliku.

Wiem, że Barcelona projektowania jest dobrym narzędziem do tego zaproponować, może sprawdzić, że można.

Regards Bastos

I'm temat, aby rozpocząć analogowych ASIC design.Any chance możesz podzielić się mcad plików?

Ponadto, co projektowania w Barcelonie?

ASIC

Cześć,

Sprawdź to, https: / / www.barcelonadesign.com / login / design_circuits.asp

Barcelona projektu jest narzędzie do projektowania analogowych bloków przez internet.Wraz z operacji wzmacniacze.

i to
~ http://www.eecg.toronto.edu/ analogowe / HTML / Projects.html

Moc jest projektowanie narzędzi z grupy
prof K. Martin (Toronto University) do projektowania operacji wzmacniacze opracowane przez Sepideh Rezania w swojej pracy dyplomowej.To jest wolne, ale dla starszych technologii.Potrzeby, które mają zostać zaktualizowane.Dobrą rzeczą jest to, że można dodać więcej topologiach jak chcesz.

I to jeden z moich plików na dwóch etapach teleskopowych cascode wzmacniacz z cascode odszkodowania.Pozostałe pliki są podobne, więc może to być dobry punkt wyjścia dla Ciebie.

Regards BastosUploaded file: AhujaDim.mcd

[Ta wiadomość była edytowana przez: bastos4321 dniu 2001-09-17 14:59]

bostos
Czy u repost ur plik ..
I m bardzo pragnęła zobaczyć ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back