i2c realizacji na FPGA

M

mateushh

Guest
Hello! Jestem newbie w tym temacie, więc przepraszam, jeśli temat wydaje się głupi. : Wink: W każdym razie, jeśli chcesz mi pomóc byłbym wdzięczny! Chciałbym zaimplementować interfejs i2c na FPGA korzystanie ze środowiska Xilinx. All I need to plan (mam na myśli bramy i klapki) lub opis taki interfejs w języku VHDL lub Verilog językach. Próbowałem szukać na stronie internetowej firmy Philips, ale znalazłem tylko shemes opisanego idei interfejsu. Czy macie jakieś sugestie lub pomysły? Właściwie inaczej możesz dać mi wskazówkę, jeśli jest to faktycznie możliwe, lub gdzie zacząć szukać? Dzięki z góry Mateush

Szukały na opencores.org? Które I2C rdzeń sterownikiem. Kontroler jest complient wahacze, więc jeśli nie wiesz o wahacze, że będzie coś innego się (wahacze jest tylko wszechstronny SoC bus standard). Choć można prawdopodobnie pasek części chcesz.

JEST DEPENDEDNT ON you'r CPU INTERFACE - I2C część jest bardzo standardowe, ale powinieneś GLUE w prawo interfejs CPU. Muszę dodać, że I2C logiki nie jest SO ADEQUETE do niektórych FPGA, z tego powodu problematyczne POZIOMY INTERFACE (SHORT, OPEN DRAIN), a przez to obsługa poziomów 5V.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back