I2C do RS485

A

arashonline

Guest
Hi trzeba konwertować mój protokół danych z i2c do Rs485 użyłem tego układu i symulacji to w proteus ale nie działa:
 i2c-rs485_adapter_schematics.png
Używam tego obwodu dla mojego SDA i SCL w obie strony mojej sieci (Master i Slave) mojego pana i niewolnicy są ATMega32 i odległość między nimi jest więcej niż 30m

Wyjście z 74LS33 bram OC [otwarty kolektor], więc trzeba dodać rezystory pull-up .. Ponadto, dobrze jest mieć rezystory stronniczości jednego z węzłów sieci RS-485 .. Patrz załączony obrazek .. Być może powyższe zmiany pomoże Ci uzyskać jego pracy .. Rgds, IanP

Hi I dodać te rezystory ale mój układ nie działa jeszcze, nie wiem, co mogę zrobić?

Przynajmniej I2C SDA jest dwukierunkowy sygnał. Nie mogą być kierowane za pośrednictwem innego standardowy interfejs bez określenia kierunku danych. Układ pokazany powyżej nie osiągnięcia tego celu. Zobacz NXP P82B96 jako przykład I2C bufor dwukierunkowy autobus, który jest w stanie wyodrębnić kierunku danych z sygnału magistrali.

Witam dziękuję za uwagę, zaczynam czytać, że pdf, mam nadzieję, że plik może mi pomóc

Witam moje błędy obwód zakończone, ale mój układ nie działa prawo, teraz chcę dodać MAX485 do biblioteki w proteus, ponieważ nie istnieje w moim programie i używam max487, możesz mi pomóc dodać jeden z poniższych elementów do proteus biblioteki: MAX485 / LTC485 / DS485 / SP485 / ADM485 / SN75167B

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back