I trzeba rozwiązać to równanie. IM1

J

jc2

Guest
I trzeba rozwiązać równanie tworu. Muszę uzyskać IM1 w funkcji innych obiektów Proszę mi pomóc, jak mogę rozwiązać to równanie?, Gdzie mogę go rozwiązać? jest to równanie w postaci x = IM1 i f = λ, symbolicznych przedmiotów z równania: x kp wl VDD al r1 veb1 r2a2 r2a1 veb2 r2b2 r2b1 vt f vo Czy jedno równanie Pomóż mi dzięki

[Quote = jc2] Muszę rozwiązać równanie postaci. Muszę uzyskać IM1 w funkcji innych obiektów Proszę mi pomóc, jak mogę rozwiązać to równanie?, Gdzie mogę go rozwiązać? jest to równanie w postaci x = IM1 i f = λ, symbolicznych przedmiotów z równania: x kp wl VDD al r1 veb1 r2a2 r2a1 veb2 r2b2 r2b1 vt f jest jedno równanie Pomóż mi dzięki [/quote] Nie jest oprogramowanie o nazwie FEMLAB do rozwiązywania trudnych równań choć ja osobiście nie wiem jak go używać. Ale możesz spróbować tego.

Hi jc2, grupowanie względem, masz 3rd zamówienia (sześcienny) równanie w x. Problem ten można rozwiązać za pomocą standardowych metod. Pozdrawiam Z

Hej, Czy u opisać problem jasno ... wydaje mi się IM1 jest już funkcją Vdd, vt itp. ..

eda_freak: równanie, które pokazałem jest Im1 w funkcji vt, vbe1, Im1, .......; ale nie chcę Im1 w funkcji Im1; chcę Im1 w zależności od innych obiektów: vt, vbe1, vbe2, r1, r2a2 itp. ...... bangash; Jak mogę rozwiązać tego równania w matlab? dzięki

to znaczy, że chcesz innych zmiennych jako IM1 funkcji? I chcesz program, który może pomóc to zrobić? Jeśli tak, TI-89 kalkulator ma przyzwoite symboliczne rzeczy (ale używasz ton zmiennych) ... Jeśli jesteś naprawdę zdesperowany i nie ma innych opcji, można spędzić pół godziny wpisując w całym równanie w oknie domu przy użyciu "rozwiązać" funkcji tak: rozwiązać (IC1 = (1 / 2) Kn "(W / L )...., Vt) W tym przypadku, że będzie próbował rozwiązać na Vt ... zrobiłem kilka szalonych rzeczy, za pomocą TI89 ... trzeba było zawsze dla mnie zarówno wpisz go i za to wyrzucić z siebie odpowiedź .. nic tak źle, ale może po prostu pracować. W przeciwnym razie, MATLAB (znacznie lepiej przystosowane do pracy) ... ma pewne symboliczne działania w tym coś podobnego do rozwiązania funkcjonują w TI-89 ... Oto link: http://www.mathworks.com/access/helpdesk/help/toolbox/symbolic/ch14.html Mam wersję student Matlab i symboliczne rzeczy wydaje się działać. przed wykonaniem jakichkolwiek problemów trzeba powiedzieć matlab, który ma zmienną w symboliczny (wektor wersety) formularz .... link pokazuje kilka przykładów Powodzenia i mam nadzieję, że to pomaga.

doucadio i bangash; i próbował rozwiązać to równanie z matlab (rozwiązać), ale nie mogłem, proszę mi pomóc, powiedzieć mi, jak rozwiązać to równanie, a jeśli chcesz go rozwiązać Chciałbym podziękować ..... ............ dzięki

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back