I ˛ C, analogowe kontroli.

A

amr_electron

Guest
Mam tuner TV oderwane od karty PCI.Jest to oparte na protokole I ˛ C
Jak mogę kontrolować go w sposób anloge, co oznacza:
Jak mogę złożyć tunning napięcia i jak mogę wybrać żądany zespół?

Z pozdrowieniami.

To będzie bardzo trudne, jeśli wręcz niemożliwe ..easier would be to find out what commands are used to control this tuner and "take over" control from the I2C bus using microcontroller with I2C interface..

Prawdopodobnie nieco
łatwiej byłoby dowiedzieć się, jakie polecenia są używane do obsługi tego tunera i "przejęcia" kontroli z I2C pomocą mikrokontrolera z interfejsem I2C ..

Dzięki IanP,
, ale cann't znaleźć schemat aby oddzielić interfejs z pic, które mogłyby zrobić wyszukiwanie kanałów i band wybierając bez komputera.
pozdrowienia.

Czy mógłby Pan opisać swoje tunera: zazwyczaj będzie to zabezpieczone pudełko z 10 (tak) szpilki / przewody na długości boku i RF-wejście na krótszym boku.
Być może będziesz w stanie zidentyfikować szpilki kontroli jest pomiar DC-napięcie.
Przydatne rzeczą byłoby kabel extention dla magistrali PCI (nie jestem pewien czy może o jeden), dzięki czemu możesz mieć tę kartę z gniazda płyty głównej.
Przepraszamy, ale musisz się zalogować, aby wyświetlić ten załącznik

Witam wszystkich,
Jestem również staramy się robić rzeczy samej, jak to zbyt trudne dla mnie, aby napisać
własne oprogramowanie do pic dodatkowo do zrozumienia systemu I2C.
Znalazłem interfejs I2C, który służy do konwersji starych telewizorów bez
pilota zdalnego sterowania zdalnie sterowane telewizorów.To ma swoje zdalnego sterowania
i 24C04 EEPROM i może przechowywać do 99 kanałów i nie wymaga
wiele połączeń.
dołączony jest schemat interfejsu, muszę wiedzieć, czy tuner można
kontrolowane w ten sposób, czy nie i gdzie podłączyć SCL i SDA z tunera.
thanx.
Przepraszamy, ale musisz się zalogować, aby wyświetlić ten załącznik

Jestem bardzo wdzięczny IanP,
Tuner był od Hauppauge karty, z bezpośrednim CVBS / wyjście audio.
i będzie można otworzyć i szukać dalszych informacji, jak i cann't
Środek żadnych napięć, ponieważ jest już wykupione.

pozdrowienia.

Tuner jest kontrolowana przez TSA5522T.to 1,4 GHz I2C-bus kontrolowane syntezatora.

Teraz powinno być dość łatwe do raplace sygnały P0, P1 i P2 z przełącznikami (L = 0V, H = 5V), aby wybrać VHF1, VHF2 lub UHF.
Potrzebny będzie również źródła napięcia (33Vdc) dla VTune - wykorzystanie 100k potencjometr do tunning, i że należy go ..

Dzięki IanP,
I będzie to rozwiązanie tryout & let you know.
pozdrowienia.

To działa, ale musiałem odłączyć filtr pętli, który jest połączony
VTune i pin 10 syntezatora (pin ten jest identyfikowany jako PK w arkuszu danych), w ten sposób różne częstotliwości odbywa się poprzez zmianę VTune.
dzięki IanP.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back