Hw zainstalować Hspice 2004 lub Hspice 2003 r. w sprawie Ubuntu 7.10

M

midgariano

Guest
Próbuję zainstalować Hspice 2003 i 2004 na Ubuntu 7.10 ale to dla mnie niemożliwe. Proszę mi pomóc odrobina tego. Dziękuję bardzo.

Najprostszym sposobem jest po prostu rozpakować ". Tar.gz" plik, a następnie rozpakować. "Taz" plików. Otrzymasz użytkowej HSPICE - choć struktura katalogów jest nieco inny z tym stworzony przez synopsys_installer. Jeśli używasz synopsys_installer, być może trzeba zmodyfikować skrypty powłoki w instalator.

Pierwszy u potrzebował bibliotek dołączyć do u. Dla HSPICE 2003:. Rozszerzenie skompresowanego pliku dostać się do nowego folderu>> cd 2003,03 Zmień nazwę folderu RH72>> mv RH72 linux Uruchom skrypt instalacji>> cd bin>> / config Zgadzam wszystkie warunki licencji i kontynuować a następnie wybierz skonfigurować HSPICE Sporządzono w pierwszej części teraz utworzyć folder:>> mkdir / usr / local / FLEXlm>> mkdir / usr / local / FLEXlm / licencji Skopiuj licencji>> cp license_Hspice.txt (czy coś takiego) / usr / local / FLEXlm / licencje / license.dat teraz utworzyć łącze wykonywalny>> ln-sf / gdzie u installed/2003.03/bin/hspice / usr / bin / HSPICE DONE, teraz możesz sprawdzić HSPICE z jakiegoś pliku w folderze przykładów:. idea:

Zgadzam się, co mówisz, ale gdy uruchamiam przypraw daje błąd informacją, że licencja nie znaleziono. może u rozwinąć, co robić i co dokładnie jest struktura katalogów. Nie jestem w stanie zobaczyć licencji plików oraz ... proszę o pomoc

Plik licencji musi być zdefiniowany w zmiennej środowiskowej LM_LICENSE_FILE, który musi być ustawiony przed przypraw uruchomić.

do tego prawdopodobnie plik licencji powinien być obecny gdzieś ... ale nie mogę go zobaczyć ... drogą, która wersja jest u pomocą i skąd u dostać od.

Witam, potrzebuję zainstalować Hspice linux, ale nie znalazłem. Gdzie można ją pobrać? Dzięki

Witam, szukam Hspice linux wersji. Gdzie można go znaleźć? Dzięki

Miło postu w tym przez Braydon i informacje mam ============ NO LINK PODPIS dozwolone, To jest ostrzeżenie

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back