High Voltage Power Supply

D

dlancia

Guest
Czy jest jakiś prosty sposób na tworzenie wysokiego napięcia (~ 1Kv) z niższego napięcia standardowe ława dostaw?

Innym źródłem ...
http://www.spellmanhv.com/product_specific.asp?id=31bd_

Hi Dlancia,

Jeśli chcesz zbudować wysokiego napięcia dostaw, istnieje ciekawe rozwiązania J. Naudin 's strona h ** p: / / jnaudin.free.fr / html / negres.htm na samym dole tej strony, gdzie korzysta z wtórnym cewka o niewielkiej (prawdopodobnie przenośne) Televison set, wyrzucić linii wyjściowej transformatora do 20kV rany na zwykłych Ferrit laskę!
Oczywiście możesz zmienić primer / secunder skręca "stosunek wbudowany transformator do Twoich potrzeb.Można użyć innego typu magnetyczne rdzeni jak E lub nawet większych Ferrit puli rdzeni.

Regards, unkarc

PS: Nie bother to, co J. Naudin wykorzystywane do jego wysokiego napięcia ...układu jest prosta i dobra.Oscylacyjnej częstotliwości jest z pewnością zmienialne C2 (i L1).Tranzystora może potrzebować cieplnej zlewu.Możesz zacząć od 5-6V DC zamiast do 12V.Jeśli doeas nie oscylują w jakikolwiek sposób,
a następnie zmienić sens z cewki albo skupującego lub podstawy, aby uzyskać poprawne opinie.

[Ta wiadomość była edytowana przez: unkarc dniu 2002-02-26 17:34]

Proponuję używać starych telewizor, tylko zmniejszenie napięcia zasilania.Użyłem tego podejść kilka czas na niskim obecnej, to działa dobrze.

użyć Cockroft walten rodzaju zasilania w razie potrzeby i niskim i dobrych regulacji.
mogę użyć dowolnego DC do DC o wysokiej zwiększenia retio transformar.
pęcina

Czy schematyczne o starych ElectroForesis PSUs,
repared kilka takich kilka lat wstecz, tylko nie pamiętam gdzie naraża schematem
z 2 różnych modeli, że naprawiony.

BU mogą próbować szukać LKB lub innych
electroforesis schematów zasilania, które
1-4 kilovolt mają ogromny wachlarz wzorów
do 4 amp wyjście w najlepszym przypadku
najlepsze supplys i nowsze wzory,
lepszych informacji zwrotnych od
PSUs, zazwyczaj z UPS w nowszych PSUs,
choć nie w przypadku starych repared.

U mogłyby otworzyć ur własne laboratorium badania DNA raz
masz dobre PSU sterować z komputera,
i prawidłowe cięcie DNA terminalu zymes.

jeśli nie potrzebujesz bardzo wysokiej bieżącej ... wtedy można korzystać z lampy błyskowej obwodzie jeszcze kamery.daje około 1KV i ja havn't widział tak proste do obwodu wysokiego napięcia

Chcę wiedzieć inny temat: Jak MOSFET działa pod wysokim napięciem?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back