[HFSS] - Wydobywanie Impedancja wejściowa z Lumped Port

V

vannik

Guest
Czy prosto do przodu drodze ekstrakcji, co impedancja wejściowa urządzenia (np. antena karmione lumped portu)?Impedancja dla lumped portu muszą być określone, tak to jest zazwyczaj robione komputerowe rzeczywistych i urojonych elementów S11 i wsparcia na impedancji urządzenie że wiesz, impedancja odniesienia?

Czy istnieje prostszy sposób niż ten (coś wbudowane w HFSS)?

Dzięki

Prawie 2000 zgłoszeń dotyczących zamieszczania i rozpowszechniania nielegalnych treści w Internecie trafiło w I kwartale 2014 r. do zespołu Dyżurnet.pl, który jest jedynym w Polsce punktem kontaktowym przyjmującym zgłoszenia o nadużyciach w sieci.

Read more...

vannik napisał:Czy istnieje prostszy sposób niż ten (coś wbudowane w HFSS)?

wydaje się, że działka parametr nie (port Zo) daje te same wartości, jaką można wyliczyć z S-parametry dla 1 przypadku portu, FYI.

vannik napisał:

wydaje się, że działka parametr nie (port Zo) daje te same wartości, jaką można wyliczyć z S-parametry dla 1 przypadku portu.

Cześć,
Im trochę mylić.Jak patrzę na swoje działki nie widzę same wartości ...Rozumiem, że shmit wykres jest poprawny i zrozumiały dla mnie.Wystarczy pomnożyć RX do 50 ohm i własnym przykładem masz RX = 1,4106 0,0248 i tak RX50ohm = 70,53 1,24 ohm i mam nadzieję zobaczyć te wartości w pierwszej akcji, ale widzę tylko ~ 68 omów.Moje pytanie brzmi: jak to jest możliwe, aby te wartości RX w pierwszej działki?

Przepraszam, nie mogłem znaleźć tej samej symulacji.Wykorzystanie wyniku CST MWS (masz taki sam w HFSS).Real, wymyślonej i części Z wykresu Smitha.
Przepraszamy, ale musisz się zalogować, aby wyświetlić ten załącznik

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back