HFSS v9.0, Jak mógłbym określić grunt antena?

L

Le

Guest
Cześć. Jestem studentem pierwszego roku na HFSS v9.0, chciałbym wiedzieć, jak mogę określić płaszczyzny uziemienia dla antena. Odkąd wyciągnęli 2D prostokąt, ja określił go jako doskonałego E i wybrać to nieskończona płaszczyzna uziemienia, ale nie ma pop-up ostrzeżenie, że wybór musi dotknąć tło. Jak mogłem zrobić to dotknąć tło? Z poważaniem, Le

Widziałem podobny wniosek tutaj: [url = http://www.edaboard.com/ftopic90008.html] URL h ** p :/ / www.edaboard.com/ftopic90008.html [/url]. Mam nadzieję, że to jest pomoc. [/Url]

hiiiiiiiiii tam, myślę, że można użyć skończoną przewodność zamiast idealnym rozwiązaniem, E, można tworzyć na płaszczyźnie 2D ziemi tuż poniżej struktury i wybierz to, aby przypisać skończoną przewodność, a następnie nieskończone opcji płaszczyzny uziemienia, powinno to rozwiązać Twój problem , tak jak zrobili to w ten sposób w moich symulacjach

Hi, warunki brzegowe domyślne jest PEC. Więc chyba przykrycia dolnej twarz z innym granicy wil być idealnym przewodu elektrycznego. Przed uruchomieniem symulacji sprawdzić warunki brzegowe. Z HFSS menu wybierz Wyświetlacz Boundary (Zobacz Solver). Itai

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back