HFSS symulacji kolejki?

W

winglj

Guest
Cześć wszystkim,
mam pytanie o HFSS v9 symulacji kolejki.Czy można poprosić HFSS do symulacji kilka projektów pojedynczo?

Próbowałem otworzyć HFSS kilka projektów, a następnie kliknij przycisk "analizy" na każdym projektów.Jednak wydaje się, że symulacja HFSS nie wszystkie projekty analizy w tym samym czasie.Więc moje pytanie brzmi: w jaki sposób pozwolić HFSS symuluje jeden projekt w każdym czasie, a następnie symulować następnego po poprzedniej kompletny?

Dzięki

Hi, pir0texnik.Jak to zrobić w HFSS v10?Może mogę spróbować tej samej metody w V9 ....Dzięki

witaj

W HFSS 10; u otworzyć wszystkie projekty i chcemy symulować.wybierz jeden projekt, a następnie kliknij przycisk Analizuj za rozpocznie symulację tego projektu.Po tym i wybierz drugiego projektu i kliknij przycisk Analizuj, powtórz to samo dla wszystkich projektów.w menu Narzędzia: otwarcie "pokaż kolejkowane symulacji" i widać, że tylko
1-cia wszystkich innych symulacji rozpoczął się w trybie oczekiwania.

winglj napisał:

Hi, pir0texnik.
Jak to zrobić w HFSS v10?
Może mogę spróbować tej samej metody w V9 ....
Dzięki

WitajPróbowałem w HFSS 10.Czy u sprawdzane otwarcie kolejce symulacji w oknie z menu Narzędzia.I nie wskazują, że pierwsza jest pozorowana, a wszystkie inne są oczekiwania

Hi, I ostatecznie uznał, że w HFSS v9, niemożliwe jest kolejkowania symulacji w środowisku HFSS jak v10 ....Jednak wydaje się, to można użyć polecenia partii w DOS?Czy ktoś próbował tego wcześniej?Dzięki

przygotowanie następnego pliku wsadowego (run_hfss.bat) i uruchom go.Zmiana ścieżki do HFSS & ur projektów jak i konieczność.

start / wait / niski C: \ Ansoft \ HFSS9 \ hfss.exe-batchsolve "C: \ AProject \ HFSS9 \ projectname1.hfss"
start / wait / niski C: \ Ansoft \ HFSS9 \ hfss.exe-batchsolve "C: \ AProject \ HFSS9 \ projectname2.hfss"

Cześć wszystkim,
ja wykonać plik wsadowy ale tylko otworzyć projekt i zrobić nic więcej.Czy pls tell me what's wrong with it?

Jedynie następujące linie w pliku wsadowego powinno wystarczyć, jeśli hfss.exe w PATH.
hfss powinna otworzyć każdego projektu, analizować i zamknąć sekwencyjnie.sprawdzić wiersza polecenia w hfss pomóc.istnieje kilka z nich.

hfss.exe-batchsolve "C: \ AProject \ HFSS9 \ projectname1.hfss
hfss.exe-batchsolve "C: \ AProject \ HFSS9 \ projectname2.hfss

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back