HFSS: powietrze polu rozmiar?

F

f6dro

Guest
Witaj,
Mam to, co mi się dość mylący wyników HFSS.Powietrze polu wielkości wykorzystywanych do obliczeń znacznie dziedzinie odgrywa bardzo ważną rolę na wyniki.
Oczywiście mogę używać minimalnej wielkości, która jest duża enougth (czwarta fala wokół struktury), ale kiedy próbuję zmieniać rozmiar pola (większe pole oczywiście) uważam,
że znaczne różnice w polu dalekim wzoru (ponad 3dB Różnica na backlobes) i last but not least, 10 db różnica na S11!

Próbowałem to na 2 różne struktury:
-pierwszy jest pętla anteny (jeden o długości fali torus przed jednym fali okólnika reflektor) na 1296Mhz.
-Druga jest stożkowa róg na 24Ghz.

Każdy pomysł?

Dom

brzmi jak utworzonych lotniczego polu jego twarzy i zdefiniowane jako promieniowanie granicy.ansoft nie sugerują, że to dla promieniującej wzorów (nieco myląca tak).

bez znajomości szczegółów czego pracuje nad Chciałbym powiedzieć, że nie
jestem zaskoczony różnic.

lepszym sposobem na przewidzenie promieniowania to:

budować powietrza polu jak ty opisane co najmniej 1 / 4 długości fali od najbliższej krawędzi promieniście.następnie zaznaczyć wszystkie twarze i wybrać utworzony PML kreatora.opisania grubości pml do 1 / 8 fali, szacunek najbliższego promieniującej krawędzi i opisać najniższych częstotliwości operacji poprawnie.

zobacz ansoft Webadres przez miesiąc w głębi instrukcji używania PML.

Hello GHB,
Kilka dni wstecz Widziałem demo jednego oprogramowania.
W tym oprogramowanie dont musiała wyciągnąć własne promieniowanie granicy.Oprogramowanie automatycznie wykrywa, że.
Więc jest ich do tego żadnych kryteriów lub po prostu się pole, które jest o 4 Lambada promieniująca od brzegu?

abhishekabs - im nie zna tego oprogramowania - ale sugerują, tak, na ogół większe pole zazwyczaj większy lub równy lambda / 4 większa dokładność otrzymasz promieniowania w strukturze danych

hi zazwyczaj tworzę pole posiadające odległość lambda / 4 z promieniującej powierzchni za pomocą próżni jako materiał assigment, a następnie przypisz jej promieniującej granica to prowadzić do zbyt złe wyniki?

Jest to ogólna zasada, jednak mam napotkanych gorsze wyniki z powietrza większe pole wielkości.W związku z tym może zaistnieć potrzeba stabilności na analizę wpływu powietrza polu wielkości na symulowane wyniki.

GHB napisał:

abhishekabs - im nie zna tego oprogramowania - ale sugerują, tak, na ogół większe pole zazwyczaj większy lub równy lambda / 4 większa dokładność otrzymasz promieniowania w strukturze danych

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back