HFSS, Momentum symulacji różnice

A

alffnot

Guest
Hi, I am new do nauki HFSS tak jestem projektowanie kierunkowe sprzęgu z microstrips i symulacja w rozmachu i porównanie symulacji w HFSS, czy ja jestem przy pomocy HFSS prawo.

I zaprojektował kierunkowe spinacz do para na przy -10 dB, pozorowana tylko za pomocą reklamy i dać mi dokładnie-10dB, symulowane przy użyciu tempa daje mi-11.5dB.przy użyciu tych samych dokładne podłoże, szerokości, itp i HFSS daje mi sprzęg-8.5dB.jest to typowy, starałem zmianę wielkości portu w HFSS, radition granicy i tylko i co parametr mogę znaleźć w roztworze konfiguracji.oraz wyniki pobyt o to samo.

I'm kinda stuck, i nie może wydawać się dowiedzieć, co to może być, wszelkie pomysły będą docenione.dzięki

Witaj,

1) Czy sprawdzone rozwiązania konwergencji?
Od kierownika projektu kliknij prawym przyciskiem myszy Wyniki> Rozwiązanie Dane> Konwergencja
2) Solve tylko porty (checkbox w roztworze konfiguracji) i upewnij się, że Z0 jest poprawna.Jeśli tak nie jest, zwiększenie dokładności portu (domyślnie 2%, bardzo dokładne 0,2%) od konfiguracji.
Następnie usunąć tylko porty i symulacji ponownie.
3) Twoja fala port musi dotykać ziemi PC i rozszerzenie na obszar powyżej, (około 5 razy na wysokość Diel warstwy).Ponadto należy szeroki (około 6 razy szerokość MS).

Należy dodać gif z migawkę modelu, może będę miał więcej pomysłów ...

Itai

dzięki za pomysły, i nie zauważyłem, że nie zbiegają,
miałem go ustawić na maksymalnie 10 kart i nadal nie zbieżne.Ja po prostu przenieść go do 20 i 12 miały przechodzi do zbieżne.że dokonane wyniki zbliżyć do tempa wyniki, ale wciąż prett dobrej różnicy.jeśli masz jakieś czasu mógłbyś spojrzeć na mój plik i zobaczyć, jeśli zauważy i coś należy zmienić, jeśli nie można, że jest w porządku.

w tym projektowanie i przeniósł śladów oprócz około 39um do 50um porównaniu z tempa i znowu tempa daje około-12.5dBcouling i daje o HFSS-10.2dB.nadzieję, że znajdziesz coś prostego, że ja jestem ten zły.i wprowadziły wiele godzin do nauki tego programu w tym tygodniu i to jest coraz frustrating
Przepraszamy, ale musisz logowania w celu wyświetlenia tego zajęcia

co rozwiąże tylko porty oznacza?
Potrzebuję tylko S parametrów.
dzięki.

Myślę, że różne wyniki różnych symulacji są tak normalnie, w rzeczywistości są tylko symulacje, to po prostu odniesienie do wzorów.Przepraszam za mój angielski biednych!Z pozdrowieniami!

EdmundZheng napisał:

Myślę, że różne wyniki różnych symulacji są tak normalnie, w rzeczywistości są tylko symulacje, to po prostu odniesienie do wzorów.
Przepraszam za mój angielski biednych!
Z pozdrowieniami!

cześć
Myślę 2db czy tak nie jest poważne.możesz do mnie mail, i mogą pomóc, aby sprawdzić swój wzór, choć jestem newbie.
edmund1 (at) newmail.dlmu.edu.cn
lub edmund_zheng (at) hotmail.com

z pozdrowieniami!

Jeśli spojrzysz na kilka postów tutaj i przesłany link do mojego modelu.jeśli masz kilka minut uwagę i dać mi znać, jeśli coś złego.dzięki

^ _ ^ Nie mogę pobrać cokolwiek, bo mam zbyt mało punktów!
z pozdrowieniami!

możesz pobrać.
ze względu na niską składowania, będzie pobrać ten plik bez punktów.
można pobrać w tym oknie.

Myślę, że jest wszystko w porządku.Ale nie jestem pewien czy należy ustawić tryb różnicowy i wspólne dla obu portów, czy nie.you
didnt zestawu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back