Hfss koncentryczne wzbudzenia oplotu

A

armant

Guest
Witam wszystkich, czy ktoś wie, jak zdefiniować zewnętrzne dyrygent coaxcable w hfss 10? I symulować antena z koncentryczne pobudzenie, sondy = pec i dielektryka = teflonowe i nadal działa, ale co z kablem oplotu w mojej symulacji. To nie jest necessery zdefiniować? pozdrowienia Armant

Jak daleko od płaszczyzny uziemienia jesteś wstrzykiwanie sygnału? I zwykle definiują mój port fali w miejscu, gdzie kabel koncentryczny spełnia anteny. W ten sposób można definiować jako wektor waveport począwszy od sondy, przez teflon, a następnie do bazowa bezpośrednio. Jeśli do propagowania przez kabel koncentryczny, to dlaczego nie wystarczy zdefiniować wydrążonego cylindra z PEC, który będzie pełnił oplotu? Wystarczy upewnić się, że dotyka płaszczyzny uziemienia.

Niestety, myliłem się z mojego opisu, miałem na myśli coax pin = pec i dielektrycznych coaxcable = teflonu. Więc mam kabla koncentrycznego z kablem koncentrycznym pin i dielektrycznej (do karmienia moich patchantenna), ale bez oplotu. Ale być może ostatnia część odpowiedzi może być rozwiązanie? ("Jeśli do propagowania przez kabel koncentryczny, to dlaczego nie wystarczy zdefiniować wydrążonego cylindra z PEC, który będzie pełnił oplotu? Wystarczy upewnić się, że dotyka płaszczyzny ziemi.") Postaram się to w każdym razie mam pytanie, dlaczego moja symulacja pracy z coax wzbudzenia nawet bez oplotu? I korzystanie z zewnętrznej-pec-dyrygent wpływ na moje wyniki w porównaniu do tych bez oplotu? Dziękuję u bardzo za odpowiedź.

[Quote = Armant] dlaczego działa mój symulacji z coax wzbudzenia nawet bez oplotu? I korzystanie z zewnętrznej-pec-dyrygent wpływ na moje wyniki w porównaniu do tych bez oplotu? [/Quote] Jeśli określić granicę, gdzie promieniowanie koncentrycznego jest poza zasięgiem, nie musisz się określić zewnętrzne dyrygent. Dzieje się tak dlatego, hfss obejmuje cały obszar z doskonałym przewodnikiem. W takim przypadku korzystanie z PEC-zewnętrzna-dyrygent nie wpływa na wynik. Jeśli jednak koncentryczny jest wewnątrz granicy promieniowanie, fala rozmnożeniowy w zewnętrznej-dyrygent-mniej koncentryczny nie podstawowych tryb koncentryczny jest. Jest to mniej lub bardziej kierować fali nad dielektryk. Jeśli spojrzeć na tryb portu, można zrozumieć, że (nie występuje dla takich TEM falowodu). odniesieniu shameemkabir

Próbowałem zrobić różne symulacje dla koncentryczne paszy. I przypisane PEF e na zewnętrzną powierzchnię sondy, z trzpieniem, bez pin, tylko twarz pin, wyniki arent bardzo różne. Teraz mam go od odpowiedzi, muszę assigne e PEF do zewnętrznej powierzchni koncentrycznych części ze względu na zewnętrzną metalową siatką. A co z portu fala? tylko zwrócił portu na końcu kabla koncentrycznego materiału. I difine linii portu wyjścia centrum i na boki koniec kabla koncentrycznego. Czy jest jakiś problem, na temat mojego projektu? Jeśli chcesz, mogę wysłać moje pliki symulacji.

Jak shameemkabir mówił, jeśli masz jakiekolwiek rozmnażanie przez pin-z-teflonu, która znajduje się wewnątrz PEF, to trzeba ją przykryć PEC. Jeśli pin-WTH-teflon jest poza zasięgiem promieniowania, a następnie pokrywę PEC staje dorozumianych. Więc jeśli wprowadzenie granicy na zewnętrznej powierzchni kabla koncentrycznego, to długość kabla koncentrycznego, który leży między granicą a anteną nie jest uważane za ekranowane. To dlatego zwykle starają się umieścić moje porty tak blisko punktu, w którym sygnał zostaje wprowadzony do rzeczywistego anteny, jak to możliwe. Jeśli po pliku, będę zadowolony, aby spojrzeć na niego.

Dziękuję chłopaki u, najpierw zamieścić zdjęcie. Więc jeśli moja granica promieniowania w tym podłożu, ale nie będzie pod podłoża, a następnie I nie potrzeba żadnego zewnętrznego przewodu dla mojego coaxcable, prawda? Innym krótkie pytanie, co oznacza, PEF? Ale głównym pytania: Jeśli chcę przedłużyć coax-pin do poprawki (tak jak jest to przedstawione w obrazie), komunikat o błędzie "coax-pin i powietrze przecina" pojawia się, Air oznacza moje graniczne promieniowania. Do tej pory my my coax-pin kończy się na wysokości, gdzie podłoże zaczyna się i mam sondy całego podłoża, który następuje po coax-pin i kończy się na wysokości poprawki. Czy to możliwe, zamiast ostatnie zdanie, aby rozszerzyć Coax-pin do poprawki następnie zdefiniować sondy nie jako cylinder, ale jako koła na wysokości poprawki? Co oznacza, sonda? Czy naprawdę potrzebne? Czy nie wystarczy, aby skontaktować się z poprawki z coax-pin, nie korzystając z żadnej sondy? Jak u zobaczyć, muszę przyznać, że I'am prawdziwy początkujący hfss ;-).

Aby wyjaśnić dokładniej: W mojej symulacji do tej pory coax-pin to tak długo, jak wysokość + T z bazowa i sonda jest tak długo, jak h = wysokość podłoża, ale chcę rozszerzyć coax-pin do poprawka ...

chociaż jesteś początkującym z hfss, masz bardzo dobre wyczucie tego, co robisz. To naprawdę wspaniale. [Quote = Armant] Czy nie wystarczy, aby skontaktować się z poprawki z coax-pin, nie korzystając z żadnej sondy? [/Quote] tak, masz rację. Moim zdaniem, najprostszym sposobem do symulacji tego typu antena jest rozszerzenie centralnego przewodu koncentrycznego do poprawki (nie potrzebujesz sondy). Narysuj airbox (granica promieniowania), w tym przewodu koncentrycznego (a więc zaczyna się od drugiego końca koncentryczne). Użyj portu falowodu poprzez rysowanie okręgu w koncentryczne.

[Quote = Armant] Aby wyjaśnić dokładniej: W mojej symulacji do tej pory coax-pin to tak długo, jak wysokość + T z bazowa i sonda jest tak długo, jak h = wysokość podłoża, ale chcę rozszerzyć coax -pin do cytatu ...[/poprawki] Wystarczy użyć nieważne w podłożu na wymiar i położenie sondy. ll to działa

Mam pytanie do Armant i was wszystkich. Jak możemy znaleźć T parametrów (wysokość koncentryczne)? To zmienia częstotliwość rezonansowa, próbowałem wiele razy. Czy są jakieś wzory lub obliczenia T?

pytanie do Armant i was wszystkich. Jak możemy znaleźć T parametrów (wysokość koncentryczne)? To zmienia częstotliwość rezonansowa, próbowałem wiele razy. Czy są jakieś wzory lub obliczenia T można wyciągnąć T = T = 2h lub 3h to najlepiej zaproponować uzyskania dobrej odpowiedzi

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back