Hfss - ekscytujące tryby wyższy porządek w falowodzie

B

Bouk Teef

Guest
Witam wszystkich, ten ma mnie stumped!:: Chciałbym po prostu do pobudzenia TE20 tryb w paśmie X falowodu przy waveports. Gram z linii o integracji, ale nie może żadnego wzorca zakresie innych niż fundemental TE10 trybie propagować. Jest rzeczą oczywistą, ale jestem ekscytujące falowodu znacznie powyżej wartości granicznej TE20 trybie. Ponadto, jak można by go o interesujących wyższego rzędu tryb TM, a nie w trybie TE. Znowu gram około z portami, ale jestem zgubiony :!::!: Bardzo dziękuję za poświęcenie czasu na odpowiedź. Pozdrawiam Keith

Hi! Trzeba zdefiniować większą liczbę trybów w porcie falowodu lub użyć odpowiedniej granicy (symetria) warunki - połączenie doskonałej H i doskonałe E

[Quote = navuho] Hi! Trzeba zdefiniować większą liczbę trybów w porcie falowodu lub użyć odpowiedniej granicy (symetria) warunki - połączenie doskonałej H i doskonałe E [/quote] Dzięki za odpowiedź. Już próbowałem, ale bez powodzenia. Jestem oczywiście robi coś złego gdzieś! Czy podać więcej szczegółów? odniesieniu Keith

gdy u skonfigurować waveport, u musi wybrać kilka trybów, w których wartość domyślna to 1. Po zakończeniu symulacji można sprawdzić rozkład pola podekscytowany trybie z Display Port Field. Następnie przejdź do nakładek Field -> Edytuj źródło, można wybrać tryb, w którym chcesz podniecić, a można przypisać zarówno amplitudy i fazy dla podekscytowany trybie. Pozdrawiam,

mam ten sam problem, jeśli u rozwiązać go plz powiedz mi

[Quote = Bouk Teef] Witam wszystkich, ten ma mnie stumped!:: Chciałbym po prostu do pobudzenia TE20 tryb w paśmie X falowodu przy waveports. Gram z linii o integracji, ale nie może żadnego wzorca zakresie innych niż fundemental TE10 trybie propagować. Jest rzeczą oczywistą, ale jestem ekscytujące falowodu znacznie powyżej wartości granicznej TE20 trybie. Ponadto, jak można by go o interesujących wyższego rzędu tryb TM, a nie w trybie TE. Znowu gram około z portami, ale jestem zgubiony :!::!: Bardzo dziękuję za poświęcenie czasu na odpowiedź. Pozdrawiam Keith [/quote] Musisz iść do wystarczająco wysokie częstotliwości do osiągnięcia odcięcia freq według wielkości waveport: fc (TE20) = c / (√ εr) w przypadku gdy jest szerokość waveport. Musisz więc wykracza poza fc (f> fc). Ponadto, należy zwiększyć liczbę tryb w ustawieniach. Daj mi znać, czy działa.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back