HFSS Edge-Coupled Bandpass filtra.

A

an.t

Guest
I'm projektowaniu Microstrip BPF teraz i ja mam ten sam problem jak w dok.h ** p: / / www.ansoft.com/hfworkshop04/2004_HFSS_Users_Workshop_Bernard_Schmanski.pdf Czy ktoś wie, jakiego rodzaju nasionami oczek był stosowany w tym przypadku na miejscu 16?Istnieje bardzo dobre rozmieszczenie tetrahedra: wiele małych pobliżu nieprawidłowości oraz z dala od większych nieprawidłowości.Przy próbie dokonania czegoś na slajd 16, wyniki i tak pozostanie jak na slajd 9.Jeśli po prostu zmniejszyć długość krawędzi tetrahedra, natychmiast zwiększa się liczba tetrahedra.I ve próbowały izolować niektórych manekina (wirtualnych) przedmiotów, ale mimo to symulacja wyników pobyt z dala od zmierzonej.Podobnie jak w rozumiem, głównym problemem jest uzyskanie prawa dystrybucji tetrahedra.
Przepraszamy, ale musisz logowania w celu wyświetlenia tego zajęcia

Hi an.t,

Trudno od slajdów, aby sprawdzić, co masz exactely stara się zrealizować.W okresie "meshing", to zależy od złożoności projektu.Zazwyczaj,
będziemy mieć więcej oczek w miejscach o dużej gęstość prądu (np. Via, łuków ...), natomiast w innych obszarach projektu będą w podziale mniej oczek.

Hi, Boomerang!

Moim celem jest zaprojektowanie interdigital BPF.Po kilku próbach zrozumiałem, że HFSS nie jest w stanie wykonać prawa meshing sam (przynajmniej w urządzeniach z silnym krawędziach efekt sprzężenia).Bardzo dobrym przykładem jest h ** p: / / www.ansoft.com/hfworkshop04/2004_HFSS_Users_Workshop_Bernard_Schmanski.pdf, zobacz 2 zdjęcia z tego dokumentu poniżej.Ideą tego dokumentu jest odizolować manekina (wirtualnych) przedmiotów z nasionami oczek.Moje pytanie brzmi, jak Bernard Schmanski osiągnąć tak dobre oczek dystrybucji (w drugim zdjęciu)?Zgadzam się z Tobą, że wyższe gęstości mniejszej tetrahedra należy w pkt wysokiej gęstość prądu (np. Via, zagięcia ...), aw przypadku krawędzi sprzęganie urządzeń w Szczeliny pomiędzy microstrips.
Jeśli nie wystarczy tetrahedra długość ograniczenia między połączeniu linii filtr (poprzez dodanie wirtualnego obiektu), wyniki stają się lepsze, ale mimo to nie mogę zrealizować taki piękny obraz jako Bernard Schmanski.W moim projekcie mam wyciągnąć wiele małych manekina obiektu i ustawić nasionami oczek z niewielką długość.W wyniku prac uzyskać 150k-200k tetrahedra i bardzo długi czas.Moje filtr staje się podobne jak pokazano na slajd 13 Bernarda Schmanski doc.

Mam ten sam problem jak ty.Mesh dystrybucji jest bardzo ważne dla HFSS obliczenia.Symulacja wyniki są różne od tego, co symuluje 2.5d narzędzi (Centrum niskiej częstotliwości jest w HFSS).Ponieważ mniejsze tetrahedra jest akceptowana, symulacji czasu jest bardzo długa.

Byłem nieco zaskoczony, aby wyświetlić komentarze w tym wątku.I zostały modelowania interdigital BPF filtry s oraz c pasm stosując domyślne meshing.Wyniki zostały reasonalby zamykać, gdy spojrzymy na zmierzonych wartości.Przynajmniej do wykonywania moich wymagań konkretnego zastosowania.To nie może być przypadek.

Siewniki lub ręcznie modyfikując siatki jest z pewnością w praktyce jest dodanie virtural obiektów.Gęstości oczek pewnością może zostać zwiększona w dziedzinie wysokiej użyciu tych funkcji.Chciałbym raczej, aby potwierdzić symulator vs wydajność sprzętu niż kontrastujące 3D i 2.5d narzędzi.

Czy skoro korupcji Twojego e-parametry?Co daje misgiviings o wynikach?

an.t napisał:

I'm projektowaniu Microstrip BPF teraz i ja mam ten sam problem jak w dok.
h ** p: / / www.ansoft.com/hfworkshop04/2004_HFSS_Users_Workshop_Bernard_Schmanski.pdf Czy ktoś wie, jakiego rodzaju nasionami oczek był stosowany w tym przypadku na miejscu 16?
Istnieje bardzo dobre rozmieszczenie tetrahedra: wiele małych pobliżu nieprawidłowości oraz z dala od większych nieprawidłowości.
Przy próbie dokonania czegoś na slajd 16, wyniki i tak pozostanie jak na slajd 9.
Jeśli po prostu zmniejszyć długość krawędzi tetrahedra, natychmiast zwiększa się liczba tetrahedra.
I ve próbowały izolować niektórych manekina (wirtualnych) przedmiotów, ale mimo to symulacja wyników pobyt z dala od zmierzonej.
Podobnie jak w rozumiem, głównym problemem jest uzyskanie prawa dystrybucji tetrahedra.

an.t shalom,

Nazywam się Ital i pracy dla Ansoft przedstawiciela w Izraelu.
I'll try wyjaśnić co Ciebie czytamy w dokumencie, a następnie rozwiązanie będzie oczywiste.W HFSS adaptacyjne algorytm koncentraty oczek w miejscach, które wysokich energii.Jeśli z jakiegoś powodu S12 jest bardzo niska w początkowym oczek (poniżej -30 dB), oznacza to, że wszystkie z energii conectrated w pobliżu portów i oczek refignment odbywa się w pobliżu portów (co w danym przypadku oznacza, że S12 jest nadal niska).
Więc co należy zrobić, to ustawić lambda refignment do 0.1 lub 0.05 oraz ustawić częstotliwość adaptacyjne na przebieg zespołu (gdzie S12 nie jest -70 dB).Początkowy oczek będą wystarczająco dobre, aby energii poprzez model i adaptacyjne oczek będą kopać i udoskonalenie rozwiązania zgodnie z oczekiwaniami.

Pozdrowienia,
Itai

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back