HFSS: Dokładna wysokość lumped portu

C

chandregowda

Guest
cześć,

Czy wielkość lumped w porcie sprawami S-parameters/Response w HFSS?jeśli tak jest to może każdy organ pl.powiedz mi, wiesz jak obliczyć dokładną wysokość lumped portu?I już poniżej poprzez tematy, oni mówią jak ustawić lumped portu innego portu i zawiera samouczek

ftopic82440-0.html

ftopic82440-0.htmlThank you in advance ...

W dniach 6-7 kwietnia 2011, podczas Hannover Messe 2011, odbyło się Europejskie Spotkanie Dystrybutorów Kawasaki. Podczas spotkania rozdano nagrody za największy wzrost sprzedaży. Firma ASTOR, ze swoimi wynikami, zajęła 2. miejsce wśród europejskich dystrybutorów robotów Kawasaki.

Read more...

O ile wiem w lumped portu próbuje symulować jeden wzbudzenia sondy na swoim obwodzie.
I korzystać z portu lumped CPW struktury symulujące moje próby.

Użyłem do portu o szerokości równej szerokości z CPW sygnał śladu.
I tej samej luki pozostawione w CPW linii i połączone przeciwnej stronie do niektórych przedłużony powodów.

Ja także symulować taką samą strukturę z waveport zamiast z lumped portu.

Po fabricating moje próbki i testowane na stacji sondy, zdałem sobie sprawę, że wyniki pochodzących z symulacji z lumped portu była bardziej zbliżona do rzeczywistych pomiarów niż symulacje z waveport.

Ponadto, zmiana rozmiaru lumped portu w symulacji był rzeczywiście daje nieco inne wyniki.

Przy okazji, co powoduje, że była bliska rzeczywistym pomiarów był jednym Ja tylko zasugerowano powyżej.

Więc,
po prostu dodaj do wejścia na sygnał CPW śladu kwadratu o boku równa jest CPW ślad szerokości i po dokładnym thatn za tym placu z dwóch powodów.

Nie zapomnij integracji linii idzie z ziemi na śladu.

Trochę mózgu dump ale hope it helps.

cześć,
Thank you sir,

Przede wszystkim, jestem nowym HFSS jak mikrofalówka engg ....

ja jestem przy pomocy lumped port paskowej jamy sprzęgu (Air jako dielektrycznych mediów)

Ten łącznik ma paskowej Dyrygent około 3mm grubości, a szerokość w zależności od Impedancja .....począwszy od 50ohm linii 3.62mm szerokości.Ja stworzylem prostokąt blachy szerokości równej tej paskowej dyrygent (3.62mm) i długość 3mm.
Następnie przydzielono do tego portu Lumped prostokąt blachy.

Szef strzałki jest do 3mm grubości paskowej dyrygent i ogon w porcie jest załączony do Ground.(Ground - paskowej dyrygent jest w polu próżniowe, Wszystkie strony tego pola są oznaczone PERFECT-E Graniczna)

Czy ta metoda jest odpowiedni?
am i wyjaśnianie problemu prawidłowo?

Paskowej jamy sprzęgu - parę paskowej dyrygentów (po T grubość) szerokości "W" trzymane obok separacji "S" między nimi.Ta para jest pokryta Ground płyty.Separacja między podłożem płyty jest B (zazwyczaj jest to 6mm lub 7mm)Dziękuję z góry .....

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back