Help TCL potrzebne ... Pilne!

• Thread starter Sumitha Sudhakaran
  • Start date
S

Sumitha Sudhakaran

Guest
Załóżmy, że mam plik tcl do wykonania, powiedzmy test.tcl .. i chcę, aby określić plik do badania, powiedzmy plik1 test.tcl. Wha mam zrobić, aby wyodrębnić "plik1" z wiersza polecenia i wykonaj test w pliku .. Potrzebuję polecenia Tcl, który pomaga wyodrębnić argumenty z linii poleceń ..

Załóżmy, że mam plik tcl do wykonania, powiedzmy test.tcl .. i chcę, aby określić plik do badania, powiedzmy plik1 test.tcl. Wha mam zrobić, aby wyodrębnić "plik1" z wiersza polecenia i wykonaj test w pliku .. Potrzebuję polecenia Tcl, który pomaga wyodrębnić argumenty z linii poleceń ..
Wszystkie skrypty Tcl posiada dostęp do trzech zdefiniowanych zmiennych. $ Argc - wydawnictwa liczba argumentów przekazanych do skryptu. $ Argv - lista argumentów. $ Argv0 - nazwa skryptu.
Code:
 stawia "Nazwa skryptu jest" stawia [Lindex $ argv0] stawia "drugi argument jest" stawia [Lindex $ argv 0] stawia "Trzeci argument jest" stawia [Lindex $ argv 1]
Eg.
Code:
 tclsh argtest.tcl myarg1 myarg2
Moc Nazwa skryptu jest argtest.tcl Drugi argument jest myarg1 Trzeci argument jest myarg2

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back