help me obliczenia stopy zabił

W

wwwww12345

Guest
Witam wszystkich,

JA dawca w jaki sposób ocenić zabił w niniejszym dokumencie jest obliczana.Czy ktoś wie, proszę mi powiedzieć, thank you!
Przepraszamy, ale musisz się zalogować, aby wyświetlić ten załącznik

Szybkość narastania jest w zasadzie skutków degradacji na wysokie pasmo przenoszenia aktywnych wzmacniacz z powodu kondensatorów kompensacyjnych.Szybkość narastania ma maksymalny dostarczany jest aktualna dostępność do ładowania się kondensatorów kompensacyjnych.Można go znaleźć przy użyciu formuły

slewrate = I (max) / C

Więc jeśli masz całkowitej produkcji prądu 1 mA i jeśli kompensacyjnych kondensator 1000 pF, stopa obracania

SR = 1ma/1000 PF = 1 V / pl

Ponadto, chcesz się upewnić, że stopa zabił> 2 * pi * f * V (peak)
V (peak) jest największą amplitudę sygnału wejściowego w celu uniknięcia zakłóceń z powodu odwracania.

Dlatego, jeśli stopa obracania 0.5 i częstotliwości 20000 Hz, a następnie

V (peak) = 0,5 / (2 * pi * 20000) = 3,98 V.

To są ogólne wytyczne ode mnie.

Możesz go użyć do kalkulacji.

Dzięki

Tshah Hi,

Dziękuję za odpowiedź.
Czy możesz mi powiedzieć, dlaczego SR> 2 * pi * f * V (peak)?

Zajmijmy się tym problemem.Jeśli spojrzymy schemat jak dwa opamp etapie pierwszym etapie jest ibias SR / C, podczas gdy drugi jest Itail / Cout.Jak można obliczyć formuły 1?
Czy ktoś może mi powiedzieć?dzięki!

SR pierwszego etapu amp diff jest ibias / C i to zdobyte przez GM drugiego etapu, którym jest Itail / Von.To jest jak SR napięcie wyjściowe opamp mogą być zdobyte w fazie produkcji, jeżeli stopień wyjściowy ma zdobyć więcej niż 1.

SR sinusoida to 2 * pi * f * V (peak), więc musisz SR wzmacniacza ponad SR> 2 * pi * f * V (peak) w celu uniknięcia dużych zniekształceń (sinusoida będzie trójkątne, jeśli nie na tyle duże, SR).

tylko obliczenia ostatecznego wyjścia i wejścia związek

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back