help-jak bardzo moja PSRR z LDO powinien być w mojej aplikacji?

L

lxcpku

Guest
Witam wszystkich jestem projektowania LDO teraz, i to jest wykorzystywane w karcie SIM do telefonu komórkowego. czyli dostawy baterii do LDO. zastanawiam się ile mój PSRR z LDO powinien być w tej aplikacji. ktoś o to doświadczenie może mi pomóc? jest bardzo doceniana. thx dużo. BTW: maxmum prąd obciążenia jest 20mA, a prąd spożycie w trybie czuwania jest 20uA z LDO. Mogłem więc poprawić GBW zbyt wiele. GBW mojego LDO jest o 1M. ktoś powiedział PSRR powinny być 60dB @ 10k, isnot, że zbyt dużo agresywny? iw ciągu aktualny pod warunkiem. 60dB 1k @ mogły zostać zrealizowane. to będzie OK dla mojej applicaion?

Tak, LDO jest wykorzystywane do zasilania dla układów cyfrowych

hi! myślę, że dużo zależy od filtru zasilacza, jeśli zasilacz filtr spływa przy 1 MHz, wówczas psrr do projektowania LDO powinien przynajmniej do 1MHz. podsumowanie jest poniżej 1 MHz, hałas zasilanie zadbać o LDO. Powyżej 1 MHz, hałas zasilanie zadbać o filtrze zasilacza. Mam nadzieję, że to pomaga.

Mój komentarz jest, że trzeba przedyskutować z aplikacją i facetów marketingowych w Twojej firmie. Również spojrzeć na innych układów konkurencyjnych w rynku, ponieważ chłopaki marketingu chcą specyfikacje być blisko lub lepiej do układów konkurencji. Porozmawiaj z chłopakami aplikacji, aby dowiedzieć się jakie inne korzysta obok karty SIM do aplikacji. Ostatecznym celem jest zaprojektowanie IC, które można sprzedać. Tak więc dyskutować z nimi do sfinalizowania specyfikacji, jeśli masz problem definiując ją lub spełniającej warunki.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back