HELP: CHCESZ GENRATE i dekodowania FSK Z PIC

R

rehan

Guest
HI, Chcę, aby BELL202 MODEM 12OOBAUD Z PIC jakiś pomysł PLEASE. Rehan

Myślę, że FX614 przez CML jest łatwo tryb zrobić modem, z pic możesz kodera, ale jeśli chcesz dekodera należy wykonać obwód nakładka z operacyjnego na wzmacniacz i kwadratowe poziomie (FX614 lub 604 dekodowania w 50mVpp), do filtrowania zespołu. Na końcu jest bardziej skomplikowane i kosztowne niż dedykowany układ

Hi tu jest źródło i schemat modemu 1200 FSK za pomocą F84. / Froggy

Jeśli jesteś naprawdę staramy się robić dekodowania FSK w oprogramowaniu PIC, z A / wejście D i styl DSP pasma hałasu, można oprzeć na: "Dual-Tone Receiver Wieloczęstotliwościowe Korzystanie synchroniczne dodawanie i odejmowanie" Y. Tadokoro i Y. Haneda opublikowane w IEEE Transactions on Communications, Vol.. COM-35, nr 4, kwiecień 1987 roku. O ile wiem, to nie jest dostępne w sieci. IEEE usługi, które mogą być orderred za 12 USD (więcej, jeśli nie jesteś członkiem) przez wywołanie 800-949-4333 w USA, czy można to znaleźć w wersji drukowanej w bibliotekach uczelni technicznych. Algorytm wymaga pobierania próbek na 4x częstotliwości środkowej każdego tonu do wykrycia (dla najprostszym przypadku). Podany algorytm jest w formie buforowanie tych próbek dla stałych odstępach czasu, a następnie przetwarzanie bufora. Krok przetwarzania danych ma postać: (New próbki) - (akumulator) => akumulator dla całego bufora. I zniósł w ciągłą, postaci przesuwanych w poprzednim życiu, jak: (próba New) - (akumulator) - (najstarsze próbki) => akumulator z buforem FIFO próbki o długości podzielny przez 4. Długość bufora ma efekt podobny do filtrów Q. Przykro nam, ale nie mam kodu w tym czasie.

zrobił to kilka lat temu z dsPIC30F3013 symulację modem baudot gdzie 0 jest 1.8KHz i 1 jest 1.4Khz. Używane ADC z filtr cyfrowy do nabycia wejścia i MCP41010 cyfrowych garnek do generowania danych wyjściowych.

Hi Pic jest na tydzień do pracy DSP-switch do ARM lub PIC32 Dla Arm można znaleźć kod źródłowy FSK dekodowanie za pomocą korelatora w Keil stronie kod źródłowy jest trudne do zrozumienia, jeśli nie jesteś programistą DSP Wszystkiego najlepszego Bobi

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back