hello przemiennika

S

scorpionss

Guest
puszka metalowa wszelki jeden współpracownik ja się pracy urządzenia na 60 Hz i
tu, gdzie mieszkam czestotliwosc energii elektrycznej wynosi 50 Hz
Co muszę zrobić

Wszystko zależy od tego co to jest i szczegóły projektu.

Jeśli używa on off-line Switching regulator nie ma żadnych problemów.

Jeśli uruchamia silnik synchroniczny otrzymasz niższą prędkością.

Jeśli używa transformator w zasilaczu nie ma możliwości jego przegrzania.Spróbuj produkt obecnie na chwilę z osłonę i monitorowania temperatury transformatora.

Koszt przemienników częstotliwości prawdopodobnie więcej niż koszt urządzenia.Jedną z opcji, jeśli transformator przegrzewa jest zastąpienie go z jedną ocenę na poziomie 50 Hz.

Jeśli produkt został zaprojektowany do pracy na 110 lub 220 V prawdopodobnie wziął pod uwagę różnicę częstotliwości w zakresie projektowania.Jeśli musisz użyć transformator się przyjmować od 220 do 110 V wymaganego przez produkt prawdopodobnie nie projekt na mniejszą częstotliwością.

Mam kilka urządzeń, które działają na 60 Hz w środowisku 50 Hz i vice vera.Różnica częstotliwości rzadko jest problem!

Colombo2

nie ma żadnego problemu, mój telewizor może wyświetlać NTSC (60Hz) i PAL (50Hz) równie dobrze.

z pozdrowieniamiscorpionss napisał:

puszka metalowa wszelki jeden współpracownik ja się pracy urządzenia na 60 Hz i

tu, gdzie mieszkam czestotliwosc energii elektrycznej wynosi 50 Hz

Co muszę zrobić

Jeśli urządzenie dostarczane jest wyposażony w kalkulator przełączania zwykle nie ma problemów, przełączania konwerterów można przyjąć szeroki zakres częstotliwości wejściowej (47 - 63 lub 47 - 440 Hz)
Jeżeli urządzenie jest motro lub transformet można mieć problemy, ale jeśli moc jest mniejsza niż 50 W zagrożenia są minimalne, zwiększając siłę wzrostu kłopotów.

Mandi

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back