Helical Antenna Design z hfss

P

ping-pong

Guest
HI [align = justify: bc8cce13fa] Czy ktoś może mi powiedzieć Czy anteny helikalne nadaje się do projektowania w zakresie częstotliwości od 8-9 GHz. Używam 4nec2 do projektowania anteny, ale w jaki sposób można zaprojektować anteny helikalne tego oprogramowania, nie ma instrukcji obsługi lub tutoriale związane z tym programem. Czy u jeszcze powiedzieć mi link, z którego można uzyskać tego tutoriala lub ręczny. [/ Align: bc8cce13fa]

Staraj się używać instrukcji, gdzie indziej niesklasyfikowane i uczyć się na 4nec2 przykładów. Struktury Helical może zbudował instrukcji; y, ale to bardzo trudne. Najlepszym sposobem jest wykorzystanie złożonych bulider struktury (jest on w folderze 4nec2/exe i nazwany z build.exe). Patch, Plane, Box, cylindrów i parabola można modelować za pomocą tego programu. Na 8-9Ghz anteny helikalne są bardzo małe i bardzo trudne do precyzyjnego wykonania. Nie zapomnij transformatora impedancji dopasowanie do 50 ohm.

Radzę spróbować go rozwiązać w CST, hfss, FDTD!

Hi ping-pong, I rzeczy, które zrobić swoje problem.I załączonym pliku, który łatwo obliczona Helical antennas.If jest przyzwyczajenie bardziej precyzyjne obliczenie musisz być hfss i CST, itp.

hi, nie sądzę, że anteny helikalne to dobry wybór dla 9 Gig. To zależy od aplikacji, ale można patrzeć na .... na przykład "kawa może" antenę, która jest również prosty w konstrukcji. Można symulować ją 4NEC2. OR, można myśleć na róg. To do Ciebie. Pozdrawiam

Widziałem artykuł w czasopiśmie mikrofalowa. Zrobili anteny helikalne za pomocą LTCC na 900 i 1800 MHz. Nie wiem, że stosując tę samą technikę, można to zrobić przez 8 GHz lub nie

Anteny helikalne są bardzo szerokie pasmo. Jedynym problemem jest to, że ich wzór wiązki zmienia się w zakresie częstotliwości i można podzielić na główne płaty, a nawet go prostopadle do osi helisy w niektórych częstotliwości.

Jeśli chcesz konstrukcja anteny helikalne można z pomocą MATLAB 7, również dołączyć calc, że był pomocny dla mnie, ale dla najlepszych wyników należy matlab! David

Cześć chłopaki, ktoś może wysłać mi informacji na temat projektu Helical Array? Dzięki

pomóc każdemu z 433MHz konstrukcja anteny helikalne? Dziękujemy!

[Quote = difilter] co diffrenice pomiędzy antena i anteny helix? [/Quote] geometrie są różne. Antena Helix szerokopasmowy cechy, w przeciwnym razie nie opublikował antena. Pozdrawiam,

pomóc każdemu z 433MHz anteny helikalne (NMHA) projekt? Dziękujemy!

[Quote = clioo] pomoże ktoś z 433MHz anteny helikalne (NMHA) projekt? Dziękujemy! [/Quote] Pls odnoszą się do anteny podręczników, takich jak Krauss lub Balanis. Helical anten projektu są tam opisane .... :)

[Quote = man_arief] [quote = clioo] pomoże ktoś z 433MHz anteny helikalne (NMHA) projekt? Dziękujemy! [/Quote] Pls odnoszą się do anteny podręczników, takich jak Krauss lub Balanis. Helical anten projektu są tam opisane .... :) [/Quote] Kraus lub CST!

Można produkować helicies, które działają w paśmie Ku stosunkowo łatwo. 9 GHz powinien nie stanowią problemu, ale jeśli nie pracował tam przed uzyskać pomoc ze złączem i wybór linii przesyłowych. Anteny, Johm Kraus ma obszerny dział na tego typu af anteny (i wielu innych również). Widziałem go zalecany.

Użyj książki Kraus, a studio mikrofalowa CST. Nie wiedząc nic o spirali, miałem jedną zaprojektowane, zbudowane w CST i symulacji w ciągu jednego dnia. CST jest niezwykle prosty w użyciu. Ive próbował WIPL-D, hfss i COMSOL. CST ftw. Również odstępy między płytą reflektora i początku pierwszego przełomu helix musi być (0,12 długości fali *). Ta formuła zajęło mi trochę czasu, aby znaleźć, i dał mi najlepsze wyniki.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back