hartely oscylator i FM reciver?

S

sadatwins

Guest
jesteśmy zobowiązani do zbudowania odbiornika FM przy użyciu tego projektu nie mogłem gwintowany cewki (L1) poprawnie więc chcę zastąpić użyte urządzenie cewki z 2 cewek? ale nie wiem jak. ktoś może mi pomóc? dla descripation cewki .. Na okrągłej standardowej śruby gwintowanej, 3/8 "średnicy, wiatr w sumie cztery lekko rozstawionych obrotów przy 18 gauge ocynowanych drutów magnetyczny miedzi. Cewka powinna być wykorzystany w jednej turze. Można to zrobić w sposób pokazany na poniższym obrazku .. Teraz, odkręcić cewka z bolcem gwintowanym, aby uzyskać powietrze-core cewki Zachowaj odstęp nowo utworzonego cewki bez modyfikacji głębokość cewki powinna wynosić około 6 mm Z tego kręgu, zakres częstotliwości jest około 60.. - 150MHz w zależności od pojemności strojenia tutaj jest projekt :? :: D: cry:

Dwa oddzielne cewki nie będzie działać w taki sam sposób jak gwintowanym cewki jak nie będzie wzajemne sprzężenie. Dlaczego nie możesz nawijać gwintowany induktora? To po prostu 4 zwoje drutu z kranu w pierwszej turze. Keith.

Nie mogłem znaleźć 18 gauge ocynowanych drutów magnetyczny miedzi i nie wiedziałem odpowiedniej długości z kranu .. tak jest tam żadnych pomiarów w zakresie długości z kranu? a skąd mam wiedzieć wartość L? [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 9 minutach: [/color] [/size] [quote = keith1200rs] Dwa oddzielne cewki nie będzie działać w taki sam sposób jak gwintowanym cewki jak nie będzie wzajemne sprzężenie . Dlaczego nie możesz nawijać gwintowany induktora? To po prostu 4 zwoje drutu z kranu w pierwszej turze. Keith. [/Quote]

Wystarczy użyć dowolnego miernika przewodów - grubsze byłoby lepsze niż cieńsze. Kranu jest jeden zakręt, więc będziesz skręcał, nawiązać połączenie, a następnie wykonać pozostałe trzy skręty. Ponieważ obwód jest dostrojony przez kondensatora o zmiennej pojemności, indukcyjności nie powinno być krytyczne. Keith.

[Quote = keith1200rs] Wystarczy użyć dowolnego miernika przewodów - grubsze byłoby lepsze niż cieńsze. Kranu jest jeden zakręt, więc będziesz skręcał, nawiązać połączenie, a następnie wykonać pozostałe trzy skręty. Ponieważ obwód jest dostrojony przez kondensatora o zmiennej pojemności, indukcyjności nie powinno być krytyczne. Keith. [/Quote] i podłączyć cały układ i sprawdzić, że każda rzecz jest podłączony, ale wciąż nie dostaję nic, więc jak mogę zmienić wygląd, aby to działało? także i otworzył stare radio i znalazłem coś o nazwie mrówka i guess (dużo przewodów miedzianych wokół pręta), więc można go używać??? thnx za pomoc

[Quote = sadatwins] również otworzyłem starego radia i znalazłem coś o nazwie mrówka i guess (dużo przewodów miedzianych wokół pręta), więc można go używać??? thnx za pomoc [/quote] Nie, nie można z niego korzystać. Jest bardzo prawdopodobne, antena AM ale zakres częstotliwości Twojego układu jest znacznie wyższa. Niestety, jeśli nie ma żadnego odpowiedniego sprzętu testowego będzie to bardzo trudne, aby dowiedzieć się, dlaczego to nie działa. Podsłuchu cewka nie jest takie trudne na wiatr, więc nie może być coś innego złego, co zbudowaliśmy. Keith

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back