hałasu migotanie pasmo wzbronione

A

amitbhaiji

Guest
Czy jedno lub kilka sugerują metody pracy w celu zmniejszenia miganie źródła pasmo wzbronione odniesienia.

: Cry: Jak zrobić stabilizacji chopper w pasmo wzbronione

Co może być tak poziom hałasu Ficker na szczycie 1.2V pasmo wzbronione? (Zakładając, że rysunek 11.9 książki Razzavi w = 3 + 2 rezystory PNPs + 1 OPAMP w standardowej technologii CMOS)

Naprawdę? chopper? i chcielibyśmy, aby zobaczyć śmigłowiec, który nie wstrzyknąć więcej hałasu niż naturalne 1 / f! 1 / f jest przypadkowy taniec przewoźników, mój przyjacielu .. jest bardzo małe. co jest zgłaszana jako migotania jest zwykle błąd pomiaru, i wiesz co? że może liczyć! chopper? nawet zegar wtrysku od podłoża będzie większy niż 1 / f! Rozumiem, że jest silna tendencja do włączony cap. Razavi można palić w piekle i opieki dla wszystkich, chociaż włączony cap ma to miejsce. pracy jest zminimalizowanie OFFSET włączony cap przez nie hałas migotania. OKGUY - moja propozycja dla Ciebie jest zmniejszenie migotanie byłoby zwiększenie prądu polaryzacji. bagno na przypadkowość z silnym przepływem prądu .. 50uA>? 2mA>? migotanie ile uważa Pan za dużo? PS - sposób minimalizuje przesunięcie jest chopper przez wyczyszczenie zacisków + i - na wzmacniacz operacyjny (lub odpowiednik) tam iz powrotem bardzo szybko. jeśli wzmacniacz operacyjny ma +2 mV, a następnie połowę czasu wydaje się, +2 v, w połowie podobnie 2mV. Suck się marszczyć z kapelusza, i wydaje się, że masz blisko-0 offset.

Problem z BG w Std CMOS jest migotanie PMO stosowane we wzmacniaczu opinii. To jest w pętli T * k skalowane diody / pętla rezystora. Więc PMOS jest już lepiej niż NMOS ale brama boczna PNP będzie lepiej. Jest to urządzenie 5-terminal. Base / emiter / kolektor / Gate / podłoże. Trzeba wpływać na Gate wyższe niż emiter. Ograniczy to filcker także tutaj. Ale nie używają NMOS lustro na wyjściu. Użyj zamiast rezystora. W przeciwnym wypadku lusterka zdefiniuje wydajność migotania. Perorm o 20dB i konwertować do konwencjonalnego PMOS-DifAmp/NMOS-Mirror.

Witam mam kolejny problem w miganie, co wiem, HSPICE. Hałasu tylko symulacja szumu termicznego, o miganie, potrzebujemy wsparcia model przyprawy, takie jak KF =? ale w UMC / 0.35u TSMC lub 0,5 um procesu .. nie tej pozycji (ktoś powiedział w 0.25um Fab zapewni KF ..), jeśli nie wiesz jak KF mają duże pasmo wzbronione migotanie hałas? dziękuję

Przykro mi, ale nie działa fabless. Moje poparcie fab szczegółowego modelowania. Myślę, że dla migotania istnieją pewne trzecie pomiarów strona powrotem KF.

Z większym tranzystorów w stopniu wejściowym, może zmniejszyć hałas migotania.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back