H / W projekt dla 32-bitowej pracy Uc na RTOS ...

B

BABESH

Guest
Witam wszystkich, jestem nowy na RTOS i 32-bitowej UC ... Teraz mam zaprojektować ah / w, który powinien pomieścić RTOS ... Nie jestem w stanie zrozumieć, co dokładnie jest OS uruchamianie, wykonanie Aplikacja ... i jak zaprojektować H / W interfejsy pamięci, aby pomieścić te rzeczy. , w którym pamięć OS będzie zamieszkały, ładujący??, programu .. Ktoś giud mi, co jest najlepszym sposobem na początek ... Thx - Babesh

Pozwala myśleć RTOS jako biblioteki C. To wszystko. Aby wykonać RTOS aplikację, sprzęt powinien być w stanie mieć rejestry, które mogą być ładowane i rozładowywane w czasie wykonywania, w tym PC i SP. OS uruchamianie inicjowanie niezbędny sprzęt do prawidłowego działania systemu operacyjnego. Typowy system operacyjny będzie potrzebne co najmniej dedykowany licznik, niektóre Io i oczywiście CPU poprawnie działać. Cały kod powinien znajdować się w pamięci ROM, a następnie ładuje boot loader systemu operacyjnego i aplikacji do pamięci RAM. Możesz sprawdzić, www.embedded-tips.blogspot.com , aby uzyskać wprowadził do RTOS i uCOS-II.

thx za odpowiedzi faktycznie amraldo mam pracować z Coldfire, U dało mi trochę pomysł na ladzie programu i SP, będę śledzić z tego, prawdopodobnie rozpocznie się od resetowania warunkach kontrolera i realizacji programu .... - Babesh.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back