guitar tuner

D

david90

Guest
Jak należy zaprojektować mikrofon obwód tuner?Czy to dobry pomysł, aby używać Schmitt powodować inwerterem do zamiany analogowej fali od mikrofonu do impulsów tak aby uC może przetwarzać sygnał?

że nie jest zły pomysł, ale wolałbym aby używać ADC być przetwarzane przez uC,

jedyną rzeczą jest, gdy używasz Schmitt powodować wszystkie sine fale zostanie zamieniona na impuls, i to podczas korzystania falę sinusoidalną, ale dźwięki mogą pochodzić z dwoma sine fale lub wielu, a jeśli ja to sobie wyobrazić prawo , to może spowodować niedokładne impulsu do częstotliwości lub sygnał, że czytanie otrzymasz, ale ... I stand corrected, kto uważa, że inne sposoby?

Czy sygnał z mikrofonu huśtawka z negatywnej na pozytywną napięcie AC lub napięcie jak tylko pozytywne?

cześć.

Cytat:

Czy sygnał z mikrofonu huśtawka z negatywnej na pozytywną napięcie AC lub napięcie jak tylko pozytywne?

Jak działa mikrofon uzyskania negatywnej gdy tylko napięcia zasilania i dostaw jest 5V?

Również I podłączony jeden 1k rezystorem do 5V,
a następnie do mikrofonu następnie z mikrofonem do ziemi.Podczas pomiaru napięcia na rezystorem & mikrofon i węzła napięcie pozostaje całkiem tak samo.Jeżeli nie napięcia oscylują przy dźwięku to hit?

I'm kinda nowe condensor mikrofon.

Hi again,

Cytat:

Jeżeli nie napięcia oscylują przy dźwięku to hit?

Wystarczy pomysł, zamiast przy użyciu mikrofonu, dlaczego nie wzmacniać sygnał gitary z op amps się przez hi Q regulowanej częstotliwości cutoff pkt Bandpass
np. filtr.stan zmiennej filtr, który wybiera pamiętać, że jeśli chodzi o melodię.

Po tym, poprawienie sygnału DC i wykorzystania diody LED w celu wskazania poziomu sygnału.W ten sposób można monitorować LED, aby sprawdzić, czy gitara jest dostroić do częstotliwości, który wybrałeś.

Hi I'll just Butt-tu (to jest ok?)

Czy ktoś z Was zna dyskretnych obwód ADC0820?ponieważ ten chip jest już wycofywane w moim kraju i budować dyskretnych obwodu (op-amp obwodzie może być), aby zastąpić ten ADC chip.Any help?

Nie lubię do jakiejkolwiek reklamy, ale mam małe korg (CA-30) tunner.Myślę, że ten tuner jest najlepsze.Verry szybkie czytanie i nie ma problemu jeśli gitara basowa lub jakiś efekt.Verry good.
Przed 2 lat Lubię do gitary tunner ale podejmują korg.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back