GUI dla hspice nie działa

Y

Youncen

Guest
Mam po prostu zainstalować hspice (wersja 2004),
ale gdy wpisany hsgui wejść discovery-AMS GUI, to daje mi tę wiadomość

"Nie można znaleźć plików pomocy polecenia"Po zainstalowaniu hspice w / Synopsys / hspice
hsgui (55mb) znajduje się w / Synopsys / hspice / Linux

i kiedy ja postarałem się znaleźć co powoduje, zauważyłem, że niektóre skrypty nazwie "pomoc" help1 "help2" ...leżał w / Synopsys / hispice / hsgui / ....... Czy ktoś mi powiedzieć, czy są one rzeczywiście to, czego potrzebuję.jeżeli nie wiesz, gdzie powinny one być, albo że brakowało mi pewnych zmiennych Evironment w. bashrc, który może powiedzieć hsgui, jak znaleźć tych plików.

Czy ustawienie ścieżki hgui w was. bashrc?
można znaleźć w instrukcji do instalacji.

Ja ustawić ścieżkę do
/ Synopsys / hspice / bin
i
/ Synopsys / hspice / Linux
instrukcja obsługi po prostu intruct mnie do konfiguracji ścieżka / sysnopsys / hspice / bin i ścieżki licencji.

gdy uruchamiam hsgui poza jej pierwotnego katalogu (.hspice / Linux), to skłania mnie, że nie może znaleźć libdp40.so, a nawet nie iść w GUI i powiedz mi brakuje pliku poleceń.

libdp40 jest plik skopiować z Synopsys / hspice / hsgui / TCL-DP / Linux, a po daję ten plik do Synopsys / hspice / Linux, co najmniej hsgui (wpisz polecenie hspice / Linux) można uruchomić graficznego interfejsu to mi jest źle.

wydaje się tak libdp40 nie jest umieszczony w prawym reż.
Skopiuj ten plik do linux lib dir pliku i spróbuj.

dzięki za odpowiedź, problem jest rozwiązany libdp40
ale plików helppolecenie nadal nie można znaleźć

Czy może mi pan powiedzieć, jak rozwiązać problem libdp40.so?
Ja również mam problem o hsgui.
dzięki

Należy użyć polecenia "hspicegui" zamiast "hsgui"
hspicegui jest shell który konfiguracji środowiska hsgui następnie połączyć hsgui.
Powodzenia!

Jimi

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back