Grube Analiza zmienności

D

dhaval4987

Guest
Hej wszystkim Jeśli tylko chcesz przetestować zachowanie układu przy różnych kątach, a tylko grube analizy i nie Monte Carlo, co i jak należy zmienić parametry? Rozumiem, że SS oznacza NMOS i PMOS zarówno powolne i FF oznacza zarówno szybki ... ale nie ma żadnych korelacji pomiędzy ilością zmian V jednego z V innych? To znaczy, Jeśli wzrost Vthn, a następnie przez co ilość należy zwiększyć Vthp dla SS? jak o SF, FS i Versa FF Vice? Również, gdy próbuję zmienić 2 lub więcej parametrów w czasie, jak wiem, gdzie moje urządzenie mieści się w krzywej? (Przykład zmieniających V dla NMOS i PMOS, a następnie zmiana Vdd i temperatury w jaki sposób określić kąt działania, na przykład jest to szybciej niż FS lub wolniej następnie SF lub szybciej niż SF i jak mądry!?)

Albo niech mnie przeformułować pytanie. Z temperatury i Vdd i V, który z nich dominuje? - To pomoże mi podjąć decyzję o powierzchni urządzenia, a następnie w oparciu o dominację, mogę zrobić grubą analizy w każdym przypadku.

Jeszcze jedno pytanie: Zrobiłem 3 analizie, w której 1-cia przypadku-wszystkie warunki były typowe typowe Vdd, Temp, V i leff. W drugi, wciąż Temp 125c, Vdd spadła o 10%, V wzrosła o 10% i leff bez zmian. i na 3 jeden, trzymałem Temp 125c, Vdd spadła o 10%, V wzrosła o 10% i leff wzrosła o 10%. Technicznie, jeśli wzrost leff, to wydajność układu spowalnia nawet więcej. Ale niespodziewanie znalazłem 2-gie przypadku wolniej niż 3-ci jeden. Cant zrozumieć, dlaczego!? Czy ktoś może mi powiedzieć?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back