Granice i wzbudzenia w hfss

M

maxxxim

Guest
Witam wszystkich, staram się stworzyć fal płaskich w hfss za pomocą portu fala z doskonałą E i H idealne granice. Czy ktoś wie, czy Port Wave mógł dotknąć okresowych granic (doskonały E, idealny H, symetria, master / slave) w hfss? Również szukam hfss obsługi / użytkownika guide / podręcznika. Czy on istnieje? Z góry dziękuję.

plz o kontakt, mam książkę z hfss korporacji, w której wiele usefuls EXPS, można go zabrać, ale trzeba uważnie przeczytać w dyskusji ze mną hehe

o to hfss podręcznik ją przeczytać i zrozumieć przykłady
Code:
 http://rapidshare.com/files/35218258/Ansoft_-_hfss_V10_book.pdf.html

Dziękuję wam. Podręcznik jest naprawdę dobry i zawierają więcej informacji niż hfss pomocy. Przy okazji, czy ktoś wie czy można zdefiniować Idealne granicy H na skraju Port Wave? Instrukcja mówi, że nie możemy, ale nie undestand dlaczego ...

can u plz przewodnik mnie jak oddać co osiowe pasz .. [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 7 minutach: [/color] [/size] nie mogę pobrać link .. plz tel mnie wat 2 teraz zrobić: cry:

[Quote = Menz] can u plz przewodnik mnie jak oddać co osiowe pasz .. [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 7 minutach: [/color] [/size] nie mogę pobrać link .. plz tel mnie wat 2 teraz zrobić: cry: [/quote] 1.draw okręgu (coax średnicy) na płaszczyźnie uziemienia, a następnie odjąć go od płaszczyzny podłoża 2. narysować cylindra próżniowych (na kabel koncentryczny o średnicy) 3. narysować cylinder (pim kabla koncentrycznego) i przypisać go do pec 4. wyciągnąć sondę z końca pim do poprawki. 5. narysować okrąg na dole przewodu i przypisać wzbudzenia fali na jej temat. parametry są ważne, ale hfss ostrzega jeśli przecięcia występuje. powodzenia.

w jaki sposób można obliczyć dia'z di elektryczne .. i dlaczego możemy przypisać pec do niego .. i wiele questionz.does promień excitatiion portu matters.plz mi pomóc .. jak najszybciej. [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 3 minutach: [/color] [/size] can u plz powiedz mi, co jest promień linii na resonnating częstotliwość 10GHz .. plz powiedz mi: cry:

[color = # 999999] Dodano po 3 minutach: [/color] [/size] can u plz powiedz mi, co jest promień linii na resonnating częstotliwość 10GHz .. plz powiedz mi: cry:
1. coax karmione są symulowane z PEC (Perfect przewód elektryczny) 2. Promień ofcourse wzbudzenia spraw 3. Możesz użyć narzędzia strojenie hfss do obliczenia promień linii zasilającej dla projektu. Albo znaleźć coax pasz i zastosowanie jej wymiary do projektu i dostroić swój projekt z innych zmiennych (wymiary, punkt wejścia pasz itp.) powodzenia.

hi zirtapoz i potrzebujesz information.plz mi pomóc go znaleźć. powiedziałeś "2. narysować cylindra próżniowych (na kabel koncentryczny o średnicy)", jeśli mogę użyć Teflon innych niż próżniowych (na kabel koncentryczny o średnicy) podczas sporządzania walca, jest ona ok? wat jest, standardowej średnicy kabla koncentrycznego i wybrać się do projektowania antena? dziękuję

cylinder rysunku w próżni symuluje coax zewnętrznej conducter. Jeżeli chcą Państwo teflonowe do niego wyniki zmian. i znaleźć dobrego kabla koncentrycznego dla częstotliwości pracy (niskie straty na tej częstotliwości) i symulację.

Hej mam problemy podobieństwa symulację antena, to próżnia coax dielektryk w tym przypadku? Jeśli umieścisz innych dielektryk, co się stało z ziemią, kabel koncentryczny ma mieć ziemi w zewnętrznym. Z góry dziękuję.

[Quote = roderick81] Hey mam problemy podobieństwa symulację antena, to próżnia coax dielektryk w tym przypadku? Jeśli umieścisz innych dielektryk, co się stało z ziemią, kabel koncentryczny ma mieć ziemi w zewnętrznym. Z góry dziękuję. [/Quote] trzeba wyciągnąć nieważne okręgu do płaszczyzny uziemienia o tej samej średnicy kabla koncentrycznego. Tak więc, hfss zakłada, że jak kabel koncentryczny. w przypadku zmiany materiału, ale także zmiany charecteristic empedanca kabla koncentrycznego. można użyć tego typu coax, ale wyniki nie będziesz normalna.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back