Graficzne programowanie mikrokontrolerów

A

arschleben

Guest
Surfing przez internet znalazłem (na pewno nie jestem jedyny) kilka ciekawych programów, które są zdolne do generowania kodu dla mikrokontrolerów z PIC Amtel .... możemy na przykład firmę Actum ma Urzeczywistnionego i Conrad Elektronika z Niemiec C-Control Plus ... Zastanawiam się, czy ktoś wie więcej tego rodzaju oprogramowania .... : Twisted:: twisted:: twisted:: twisted:: twisted:: twisted:: twisted: Arschleben: twisted:: twisted:: twisted:: twisted:: twisted:: twisted:: twisted:

jak wszystkie wspaniałe programy, które należy kupić również programu, licencję i po mikrokontrolera. Myślę, że lepiej jest ustalić mikro w obsłudze i po spróbować znaleźć th wspaniały program. bye. G.

Dwa lata temu próbowałem Urzeczywistnionego na 8 bit ST micros. Po pewnej wiedzy w C i asembler programowania tego narzędzia nie przyspieszyć proces projektowania. Debugowanie nie było tak łatwe. Myślę, że tego rodzaju narzędzia zezwolenia na sprzedaż mikro do małych Compagnies bez (dobre) programistów! Niektóre narzędzia graficzne są bardzo przydatne: graficzny redaktorów do maszyn państwo jak VisualState z IAR. Pozdrawiam

Myślę, że wizualne programowanie jest dobra, gdy masz do języka przedmiotowego, a dla nowoczesnych interfejsów użytkownika, na przykład. Więc użyłem języka wizualnego o nazwie "prograph", które jest naprawdę ładne, i zyskać na czasie z takich programów. lecz potrzebujesz potężnego micros (szt.). to nie jest odpowiedni dla microcontrolers może być w ciągu 5 lat lub więcej, gdy microcontrolers będzie tak mocny jak nasze rzeczywiste komputery.

Witaj, arschleben Zgadzam się również aboves. Currentely, mikrokontrolera i jego kompilator nie są duże, więc na pewno potrzeba swoje umiejętności i pomysły. Zamiast programowania graficznego, chciałbym polecić użyć narzędzi kreatora zawarte w kompilatory. W czasie początku programowania mikrokontrolerów, może bardzo przydatne. Może generować więcej niż 50% program automatycznie z zadania. I wtedy najważniejsze jest głównym logika powinna dodać do tych kodów. Nie zapomnij sprawdzić kod po wygenerowaniu automatycznie, ponieważ kreator nie jest doskonały. To tylko jeden z wygody pomocy narzędzi. Powodzenia Goold. : Roll:

Pozdrowienia arschleben, byłeś pyta o oprogramowanie Urzeczywistnionego od Solutions Actum w Holandii do programowania ST i PIC Micro. Zacząłem używać wersji 1.0 w roku 1998 (ST-Urzeczywistnionego z STM). I następnie uaktualniony do wersji 2.2, teraz używam Silver wersja 4.1. Szczerze wierzymy, że jest najlepszy do programowania od czasu krojonego chleba wynaleziono. Jest to bardzo szybkie i intuicyjne. I zupełnie nowe projekty wzornicze, powiedzmy jeden lub dwa dni mojej przystani potrwają dwa tygodnie zrobić za pomocą kodu montażu. Używam również Basic Compiler dla części AVR jednak Urzeczywistnionego jest najszybszy i najprostszy. Pełna wersja nie jest tanie, jednak większość dobrych rzeczy w życiu nie są. Jedno jednak pamiętać. Czytam i projektowania elektronicznych schematy czyli jak elektroniczne układy pracy. Te same pojęcia są stosowane przy projektowaniu z Urzeczywistnionego. Inna sprawa: ja rzadko korzystają z "Państwo Machines" w projekcie. Po podłączeniu całego projektu wraz z "logiki kleju" zaoszczędzić dużo pamięci i działa szybko. Wierzę Urzeczywistnionego dodaje nie więcej niż 5% napowietrznych do Kodeksu Zgromadzenia, jeżeli nie "State Machine" jest używane. Nadzieję, że to pomaga, derekg

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back