Gra dla osób niepełnosprawnych dziewczyna

K

k_90

Guest
Witam Zostałem poproszony, aby zaprojektować układ, który pomoże severly wyłączona dziewczynka gra prosta gra. Chodzi o to, że za pomocą dwóch przełączników * dziecko może rozpocząć grę (światło i dźwięk), które kolory kręcić w sekwencji, przestań, zapamiętać kolor i kontynuować ponowne naciśnięcie przycisku. Zatrzymuje go ponownie na kolor myśli, że jest poprawne. Jeśli jest to zielone światło i dźwięk będzie dalej, jeśli nie będzie to go czerwonym następnie kontynuowane w kolejności. Jej po prostu światło i dźwięk gra przystawki. * Po obu stronach głowy. dzięki załączeniu znajduje powerpoint schemat itp.

Przypuszczam, że Budowa i erognomics będzie największym wyzwaniem. Brzmi to możliwe, choć. Czego potrzebujesz pomocy? - Nick

Jest to elektroniczny projekt Obawiam się, nie wiem, więdną w użyciu mikrokontrolera (bez umiejętności programowania) lub za pomocą logiki zamki etc.

Radzę, aby przejść do mikrokontrolera. jak masz do sterowania prędkością kolorów mijania, łatwiej będzie zmienić, a także nic innego jak rozwijać urządzenia. prosty kontroler jak Atmel 2051 lub 8051 zrobi. jak wspomniano w poprzednim poście, to jest ergonomia i położeniem i kontroli może być wyzwaniem. ponieważ są wygodne z tej części, mikrokontroler będzie wykonać zadanie dobrze.

Czy są one łatwe do programu, w jakim języku? Czy muszę zewnętrznych componments? Niestety nie mam wiele pojęcia ...

do programowania kontrolera można użyć c. i zdecydowanie wymaga zewnętrznych elementów tej pracy, które chcesz zrobić.

stosowanie układu PIC bardzo niewielu elementów zewnętrznych - może być zaprogramowany w języku C, Basic, Pascal Assembler wszystkie czarownice są do ściągnięcia za darmo, ale z ograniczeniami wielkości kodu itp., np.. Microchip MPLAB jest wolny PMP mikro pascal jest wolny, bez ograniczeń i można spojrzeć na Arduino i picduino więc w sumie szukać stickey rozpoczęcie pracy z mikrokontrolerami pic i daj mi znać, jeśli jesteś zainteresowany potrzebne zdjęcie niepełnosprawnych dziewczyna nie tutaj do zadań, ale pomoże, jeśli dziewczyna jest wyłączony

poprawnie pal? (akcent szkocki) Widziałem prezentację. Brzmi to dość łatwo z mikroprocesorem niż bez niego. Jest to również bardzo proste pętli. chciałbym poinformować, do korzystania z mikrokontrolera PIC firmy Microchip, są bardzo łatwe zdobyć i są bardzo łatwe do programu. Microchip zapewnia darmowy kompilator C. Byłbym skłonny zgłosić się do rozwoju tego za darmo dla Ciebie. Jego nie więcej niż pracę godzin. poważaniem.

Jeśli nie masz doświadczenia mikrokontrolera ja odradzam korzystania z surowego metalu podejście tutaj. Spójrz na Arduino projektu ( http://arduino.cc ) Jest to małe platformy pototyping mikrokontroler zaprojektowany dla artystów tak chodzi o super środowiska prosty rozwój i wiele próbek kodu Ci zaczęło. Piękno o coś prostego, jak, że, w porównaniu do budowania własnych układu mikrokontrolera jest to, że wszystkie zawarte, np.: po prostu kupić gotowych wyżywienie (ok. 15-20 funtów, istnieje kilka dystrybutorów UK), pobierz oprogramowanie i można zaczynać. Jeśli zdecydujesz się zbudować własny układ mikrokontrolera należy skonfigurować własne środowisko rozwoju i kompilator i co najważniejsze, trzeba będzie kupić sprzęt programator do programowania układów (Arduino jest wyposażony w prosty bootloader, dzięki czemu nie trzeba zewnętrzny programista go zaprogramować) Nadzieję, że to pomaga!

Chciałbym pójść o krok dalej i zaproponować Parallax Basic Stamp, jako że PO nie ma doświadczenia w programowaniu. Myślałem krzywej uczenia się na nic innego byłby po prostu zbyt stromy, za projekt jednorazowy. Każda z tych załatwić sprawę. Często można znaleźć te na ebay za $ 15-25. Poświęcić trochę więcej na pokładzie rozwoju będzie prędkość rzeczy razem. Pieczątka 1 modułu [/url] Stamp 2 modułu [/url] [youtube video =; Y2QrqF9bxPk] http://www.youtube.com/watch?v=Y2QrqF9bxPk [/video] [video = youtube; iLj1A0oUt3o] http://www.youtube.com/ watch? v = iLj1A0oUt3o [/video]

Witam, Do kiedy chcesz kodu? Potrafię napisać dla Ciebie na 8051 (AT89s51 lub AT89S52). Komponenty wymagane będą łatwo dostępne w Szkocji. Co do programowania układu po stronie użytkownika, wyślę Ci adres URL prosty programator do portu równoległego. Jest tylko jeden warunek, trzeba będzie zapewnić mnie, że będą wykorzystywane wyłącznie do celów niekomercyjnych celów. Jeśli grzywny poczty withyou mnie ppt na rohittkhanna@gmal.com Asimov

Jeśli nie wiesz na temat programowania mikrokontrolerów, polecam graficzny pakiet programowania, które można przygotować aplikację po podłączeniu bloków, zamiast pisania kodu. FLOWCODE jest dobrym kandydatem, który obsługuje zarówno AVR, PIC czy ARM: [url = http://www.bipom.com/products/us/3358951.html] BiPOM Electronics - FLOWCODE V4 PIC [/url] Kennedy

Witam, Załączam kod, który napisałem w tej sprawie. Jego oparte na 8051 działa @ 4MHz. Zobacz pozostałe dane w tys Asm kod. Będę przetestować ten kod wkrótce inne uprzejmie scrutnize i daj mi znać o ewentualnych błędach. Jeśli chodzi o progreamming chip uprzejmie zrobić programista opisane pod następującym adresem: [url = http://www.kmitl.ac.th/ ~ kswichit / cheapcable / index.html] Tanie Kabel ładowarki z ISP Asim dla 89S51 89S52 [/url] Witam, mam zaktualizowane pliki. badania nadal Asimov

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back