gniazda połączeniu / karmione plaster antena lub inne pomysły?

G

GHB

Guest
Czy ktoś ma recomendations dla kart lub też dokumenty dotyczące:

broadbanded plastra / Microstrip dipol - masy ciała wynosi 20%
wrzutowa połączeniu Microstrip plaster - może moje największe szanse na osiągnięcie wspomnianego mc?

wniosek będzie wymagał podwójnego polaryzacji, więc niektóre aplikacje nie mogą być stosowane, takie jak gniazda ładowania elementem promieniującym z Lu-Kin Wong na przykład.

Twoje 20% pasma requirenent nie jest zbyt rygorystyczne dla tego, co należy uznać szerokopasmowy.Szukaj IEEE transakcji Anteny i Propagacja jak również Mikrofalowa (MTT) i sekcji znajdą Państwo wiele możliwości.

Sprzężone kanały są jedną z możliwości, ale być może uda się przez wystarczy grubości podłoża.Dużo powietrza pod patch jest dobry dla zwiększenia przepustowości.

Twoje potrzeby podwójnego liniowej polaryzacji czyni to trochę trudniejsze.Czy korzystanie z okrągłym zamiast?To nie może być dowolna, ale łatwiej to może być pomocne alternatywne.

Wybory rozpocząć pojedynkować około 35% i powyżej pasma że dostaje naprawdę trudne.

azulykit - dzięki za wkład.I od tego, co widziałem do tej pory, w broadbanded typu mpa
to wydaje się bardziej realny do

a.jednym polaryzacji
b.pojedynczych elementów lub małych tablic

Mówię jednym polaryzacji, ponieważ pasma element związany jest szczelin lub asymetryczne wzory w promieniującej elementu.

wymogu jest dwojaka liniowy, a nie CP.

I'll zbadanie grubości powietrza luki podejście, masz widoczne pasma 20% i dobrych wzorców burta promieniowania osiągalne?

Może mieć również przeczytać ten dokument:
"szerokopasmowy apeture połączony sterach plaster anteny za pomocą grubych podłożach" napisany przez Taragonsi i Pozar.

Czy znasz ten papier i może zadać pytanie?

Ja nie przypomnieć, że szczególności papieru, ale widziałem, że technika się do około 50% szerokości pasma (Zrobiłem to sam).Bym się spodziewał, że można znaleźć coś przydatnego dla podwójnego zastosowania liniowej bez użycia wszystkie sztuczki.Jak zawsze, jako jeden dodaje wymagań projektowania dostaje trudniejsze.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back