GM?

J

joehwang

Guest
Cześć,

Mam prosty problem obliczania Wzmocnienie:

Av = GM * Pogrom

GM = Iout / Vin gdy Vo krótko do GND.Rin w nex etapie należy możliwie jak najmniejszy.

Rout = Rout (tym etapie) | | Rin (kolejny etap).Jeśli Rout jest duży, Rin nie może zbyt małe.

W obiegu, mam nadzieję, Rin w następnym etapie jak najmniejsza, tak aby Iout może przejść do wyjścia całkowicie.

Dla Rout, mam nadzieję, Rin w następnej strony tak duża, jak to możliwe, na przykład, że Rout może utrzymywać dużą wartość.

Tak, jest coś sprzeczne?I am confused!

Dzięki!

Nie wiem, jakiego rodzaju obwodu podczas opracowywania, zakładam, że dla wyjaśnienia to nie BJT CMOS.Nie ma problemu w sposób myślenia.Trzeba myśleć nie na siłę I lub V. wzmacniacza powinien być motorem 50 ohm obciążenia i Twój wkład powinien mieć 50 ohm input.W ten sposób można osiągnąć maksymalny transfer mocy.

AV = gm * Rout - To jest napięcie zysku.W tej konfiguracji używasz OTA jak napięcie wzmacniacza.Nie można prowadzić niskiej impedancji.To musi być wysokiej impedancji (chyba bufora).

Jeśli tylko dbają o bieżących dostać z gm = Iout / Vin Więc Rout i Rin nie mają znaczenia, ponieważ nie używasz ampifier jak napięcie wzmacniacza.W tym momencie jesteś w zasadzie tylko opierając się na gm z pary ciśn.Będziesz miał praktycznie żadnego napięcia zysku, lecz wciąż będziesz się prąd, który jest Iout = gm * VIN

Tak naprawdę zależy, co chcesz zrobić z obwodu.Jeśli chcesz używać go jako amplfier lub filtrować gmc nie można prowadzić niskiej impedancji.Jeśli tylko dbają o prąd wyjściowy, a następnie nie używasz go jako wzmacniacza tak Rout nie ma znaczenia.Co mówisz to 2 całkowicie differenct układów i nie mają związku ze sobą.

GM = Iout / Vout, tutaj Iout jest cały obecny generowane przez element aktywny, nie dbają o impedancji wyjściowej.

joehwang napisał:

Cześć,Mam prosty problem obliczania Wzmocnienie:Av = GM * PogromGM = Iout / Vin gdy Vo krótko do GND.
Rin w nex etapie należy możliwie jak najmniejszy.Rout = Rout (tym etapie) | | Rin (kolejny etap).
Jeśli Rout jest duży, Rin nie może zbyt małe.W obiegu, mam nadzieję, Rin w następnym etapie jak najmniejsza, tak aby Iout może przejść do wyjścia całkowicie.Dla Rout, mam nadzieję, Rin w następnej strony tak duża, jak to możliwe, na przykład, że Rout może utrzymywać dużą wartość.Tak, jest coś sprzeczne?
I am confused!Dzięki!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back