/ Gilen / t / D / S Wykresy - jak zrobić legendy?

S

sviodo

Guest
Mam problem z wykresy utworzone w wersji Windows ADS i nazwę mój problem jest legendą ... Nie mam pojęcia jak się sth jak pudełko z tytułu krzywych na mój wykres: <Czy możesz mi pomóc? ktoś z was?

Nigdy nie pamiętam tych wykresów się, że legendy (obok nazwy krzywych z ich kolory z lewej strony wykresu) .. Zazwyczaj widzę przykłady do legendy ręcznie (wstawić linię na wyświetlaczu danych z meczu kolorów, a następnie tekst, a następnie powtórzyć dla innych wykresy ..) Wiem, to jest trochę głupie, że tak duży potężne oprogramowanie nie realizuje takie Funkcja .. Cóż, może ma, ale nigdy nie zauważyłem, a może ich przykłady facetów nie zauważyłem albo:)

Inne niż prawy przycisk myszy -> Opcje produktu, a następnie Działka kartę Opcje i wybrać tytuł / X-label / Y-label, nie sądzę, ADS umożliwia nazewnictwo danych, które jest narysowana ... Jeśli rzeczywiście kliknij po lewej stronie etykiety, która ma nazwę danych i zmienić dane otrzymasz wykres usunięte, a dane będą "nieważne". Jakoś pasuje do nazwy danych do rzeczywistych danych wykreślonych. / Dan

obaj macie opisane mój problrm doskonale:> jednak w linux Vesion istnieje możliwość korzystania z wersji pudełkowej leged zamiast strony podobny w wersji dla systemu Windows, dlatego musiałem zapytać ...

DanTheMan "Jakoś to pasuje do nazwy danych do aktualnych danych kreślone". u można zdefiniować równania imię ur wykresu.

co około siedmiu krzywych na jednym wykresie? :) Czy kiedykolwiek próbowałeś opublikować dokument z legendą większe niż sam obraz? :? i nawet nie chce spróbować, dlatego muszę box one ...

jeśli zbyt wiele śladów potrzebna na jednym wykresie, i eksportu danych do pliku tekstowego i wykreślić ją za pomocą sigmaplot.

Nawet jeśli można wykreślić go w ADS, jakość produkcji nie jest dobre dla publikacji.

Używam MW Office (AWR) do kreślenia czegokolwiek. Wystarczy, eksport danych w formacie s2p na przykład, i wykreślić ją. Po wyeksportowaniu, AWR ma bardzo pewerful narzędzie wykres, jakiego kiedykolwiek spotkałem. Można dostosować wszystko. Kolory, osi, grubości linii, legenda, granic itp. .. Proponuję korzystanie z AWR. odniesieniu lkuzu

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back