Gerber plików

A

aym_qunibi

Guest
Mam zaprojektował pcb pokładzie, i chcę, aby wytworzyć pokładzie.
Jaka jest Gerber plików i musi wysłać do producenta.
jeśli ktoś wie, proszę powiedz mi.
thanx

Gerber Format:
"RS-274-D technicznej nazwę Gerber format, który jest na technologii fotografia spiskuje języka. Wyznaczenie RS-274-X jest czasem [niepoprawnie] używane w odniesieniu do tego języka formacie.
Format został po raz pierwszy wprowadzony w 1980
r. i został zaktualizowany kilka razy od tamtego czasu.Najbardziej istotne wzmocnienie było dodanie aperturą wbudowane kody na początku 1991 roku.Ta funkcja pozwala każdego pliku być całkowicie samodzielnego definiowania, wymagające żadnych innych dokumentów towarzyszących przetwarzania.CIRCAD wykorzystuje wbudowane kody aperturą we wszystkich Gerber pliki wyjściowe "

Musisz PCB projektowania oprogramowania, takiego jak na przykład EAGLE (limintations z wersji demo można pobrać za darmo: http://cadsoft.de/download.htm).
Tam znajdziesz opcję wyjścia projektowania Gerber w formacie.
Tutaj masz więcej info:
http://www.interq.or.jp/japan/se-inoue/e_eagle44.htm
Pozdrowienia,
IanP [/ quote]

wykorzystania RS274X
cyfry-4 wiodącej i 4 końcowe.
Coodinates - absolutna

Zero tłumić - Główny.

jest dobrym formacie

Iberia

thanx za odpowiedzi, ja jestem przy pomocy mocy pcb oprogramowania i jest wspaniałym narzędziem, ale gdy chcę generować pliki cam, to pozwolić mi żadnych plików Gerber chcę tak, na pewno to, co Ja chcę, aby wygenerować (element strony trasy Wewnętrzna samolotów trasy, wiercenie
itd. ..).
wiesz!to jest tak dużo informaton ..so what does producenta potrzeb, więc wiem, co generuje ...!

Przez dwa boczne PDB:

- Dołu warstwy
- Górna warstwa
- Maska na dole
-maska na górną warstwę
-wiertarka plik

To jest minimum (można również zrobić wihout maska) na 2 stronie PCB

Bojan

do wygenerowania pliku Gerber i tylko przejść przez plik-> cam w pcb oprogramowania.wtedy

1.utworzyć krzywkowo katalogu.
2.dodaj dokumentu:-zestaw informacji dla dokumentu nazwa, typ dokumentu, plik wyjściowy i wytwarzanie warstwy
3.w gb_dd lub musztry rysunku wygenerować wiertło sysmbol z opcji.
4.ponownie d-gb_dd wygenerować kod z konfiguracją urządzenia.
5.Wybierz wszystkie nazwa dokumentu
6.run (Gerber wygenerować pliku wyjściowego. PAH)
7.następnie zapisz aukcji apertury i sprawozdania
8.również eksport. krzywkowo plik
9.goto katalog odpowiednio zmienić i jak na producenta.
10.wysłać. PAH. rep. lst. drl i. krzywkowo plików producenta.

Nikhil

Gerber plików produkcji plików. Design można zrobić w każdej platformie, ale wszystkie pliki projektowe są podane jako Gerber format manufacturing.It obejmuje górnej, dolnej warstwie sygnałów warstwy, płaszczyzny warstw i warstw eletrical-jedwab górę, dół jedwabiu itp. Obejmuje ona także wiertło rysunek i assemply warstw do wiercenia szczegóły i montaż komponentów

Zbiornik was wszystkich, naprawdę pomogły mi.
I'll try to, co mi.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back