generowanie nA prądów uprzedzenia?

A

amic

Guest
Muszę generują 30 nA stronniczości prąd I ref dostępny z 10uA, co jest trudne w oparciu o proste współczesne techniki lustro. Jakieś sugestie??

[Quote = rfsystem] Czy masz NPNs avaible? [/Quote] NIE TYLKO tranzystorów ... 0.18um cmos

Witam, Na takie lustro widlar wymogiem jest przydatne. Mam na myśli u mają ckt jaka daje V (napięcie bramki, które mogą być używane do replikacji dalej) corresp. do 30 uA dla niektórych W / L. . Użyj obliczone R u źródła mosfet dublowane i użyć dostępnych napięcia bramki. Hopefullly u dostanie. Patrz WIDLAR źródła prądu.

[Quote = amidowy] musiałem wygenerować 30 nA stronniczości prąd I ref dostępny z 10uA, co jest trudne w oparciu o proste współczesne techniki lustro. Wszelkie sugestie ???[/quote] To by zmusić cię do spełnienia dwie kwestie. 1) wskaźnik bieżącej lustro jest dość duży od 10uA do 30nA. 2) Urządzenie wielkości powinny być pod opieką nie będzie regionie podprogowej, więc trzeba powiększyć długości kanału. If I were you, zrobię dokładnie prąd lustro lustro 10uA do 500nA. Następnie 500nA do 30nA. Legnth kanał może być potrzebny większy niż 20um, nawet 40um. Możesz kaskody urządzenia, jeśli model nie pozwalają robić.

Myślę, że należy kaskadowych urządzenia do produkcji dużej długości tranzystor w celu zwiększenia gęstości prądu tranzystora go wyciągnąć z regionu podprogowy. Normalne diody długość podłączony tranzystor z Id tylko wokół kilku nA będzie pracy w triody jak regionie zamiast regionie nasycenia. Spowoduje to duże gds i dużych zmian prądu ze względu na różnice vds.

Uważam, że ten papier spełnia Twoje wymagania: EMC Galeano, CGMontoro, MCSchneider "2-nW 1,1 V Ja Stronnicze prądu odniesienia w technologii CMOS", IEEE Circuits and Systems-II: Figi Express, vol.52, nr. 2 lutego 2005 r., s. 61-65. Rgds

Czy ktoś może przesłać że papier powyżej? bardzo dziękuję! Pozdrawiam

Witam Możesz użyć szczytowych Źródło prądu do wytwarzania prądu w nA. Projekt znajduje się w Gray, Hurst, Lewis, Meyer książki .. Chk go BR Vabzter

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back