Generowanie mikrowolt sygnałów wejściowych do IC testów

B

blurryeyes81

Guest
Cześć, jestem obecnie badania EEG biomedycznych IC wzmacniacza. Czy ktoś może polecić mi sposób do generowania sygnałów około 50 mikrowolt peak-to-peak. Generator arbitralny w moim laboratorium może tylko dostarczyć sygnały z 1 milivolt pp i powyżej. Czy jest jakiś sposób na sprawdzenie małych mikrowolt sygnału za pomocą standardowego oscyloskopu? Dzięki!

Chciałbym zbudować ekranowane pojemnika i umieścić 1:200 (lub więcej) rezystancyjny dzielnik napięcia, więc sygnał wejściowy będzie co najmniej 10mV poziomie. W ten sposób można zmniejszyć hałas w takim samym stosunku. Nie sądzę, można użyć standardowego oscyloskopu do tego ćwiczenia wyjątkowo delikatne .. Pozdrawiam, IanP

Nie zawsze jest "laboratorium myszy" lub innych biednych zwierząt. podłączenia sondy do głowy. Realistyczne EEG badania! Pierwsze (do) biomedycznych "laboratorium" pomoże. Co możemy zrobić, to, że jeśli nie mamy wymaganego sprzętu, idziemy do innego laboratorium, które posiada, że urządzenia, chociaż nie jest to moja dziedzina więc nie jestem pewien jak to działa w biomedycznych przemysłu maszynowego. Alternatywnie, jestem po prostu myślenia; Dlaczego nie skorzystać z generatora RF jak typ Rhode & Schwartz z -40 dBm poziom wyjściowy. Wszystkie rodzaje modulacji i częstotliwości wyjściowe są możliwe. Lub przy użyciu wyższego poziomu wyjściowego po wysokiej jakości tłumik RF, aby uzyskać żądany poziom. Nie wiem, jeśli masz niski tłumiki dostępnej częstotliwości, sprawdź minicircuits.com. Twój częstotliwości docelowej powinna być bardzo mała. Jeśli poziom impedancji 600 Ohm (zamiast standardowego RF 50 lub 75 omów), to musisz zrobić kilka poważnych pasujące do wejścia, to byłby problem. (? A może układ wziąć to pod uwagę poziom impedancji) Może być widać wyjście na analizator widma (pasujące znowu!), Aż do uzyskania lepszego zasięgu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back